Acasa InternationalExterne Rusia s-a opus unei declarații ONU privind votul din estul Ucrainei

Rusia s-a opus unei declarații ONU privind votul din estul Ucrainei

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Misiunea Rusiei la ONU s-a opus iniţiativei altor state membre ale Consiliului de Securitate care doreau să emită o declaraţie condamnând alegerile separatiste din estul Ucrainei.

Rusia s-a opus unei declarații ONU privind votul din estul Ucrainei

Rusia s-a opus unei declarații ONU privind votul din estul Ucrainei (foto:hansharionline.com)

În textul propus de către Lituania, se afirma că scrutinele organizate duminică în regiunile Lugansk şi Doneţk sunt contrare Acordurilor de la Minsk, încheiate pe 5 septembrie între Kiev şi rebeli cu susţinerea comunităţii internaţionale şi Moscovei. „Au lucrat la un text vineri şi sâmbătă, dar proiectul reţinut a fost blocat de către Rusia„, a declarat ambasadorul ucrainean la ONU Iuri Sergheiev. Misiunea Rusiei la ONU a anunţat luni pur şi simplu că textul este, în opinia sa, „inadecvat”, fără să ofere alte precizări despre poziţia sa.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a deplâns săptămâna trecută organizarea acestor scrutine, după ce Rusia a anunţat că va recunoaşte rezultatele. După şase luni de la începutul conflictului armat, care s-a soldat cu peste 4.000 de morţi, „republicile” de la Doneţk şi Lugansk şi-au ales duminică „preşedinţii” şi „parlamentele” cu scopul de a legitima autorităţile separatiste, potrivit organizatorilor scrutinelor. Potrivit mediafax, europenii au avertizat luni Rusia să nu aducă atingere unităţii Ucrainei, la o zi după alegerile separatiste din estul Ucrainei, pe ale căror rezultate Moscova a anunţat că le „respectă”, pe fondul unor temeri cu privire la o nouă ofensivă militară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult