Acasa InternationalExterne  Rusia „sǎrbǎtorește” armistițiul prin intensificarea tirurilor spre Ucraina

 Rusia „sǎrbǎtorește” armistițiul prin intensificarea tirurilor spre Ucraina

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Purtǎtorul de cuvȃnt al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, a anunțat cǎ s-a constatat  o „intensificare a tirurilor efectuate din Rusia spre Ucraina” cu lansatoare de rachete.

Armistițiu „sǎrbǎtorit” de Rusia prin intensificarea tirurilor (foto:funker530.com)

Armistițiu „sǎrbǎtorit” de Rusia prin intensificarea tirurilor (foto:funker530.com)

Informația a fost oferitǎ de Consiliul ucrainean de Securitatea Naționalǎ și Apǎrare (SNBO) care a menționat cǎ Rusia lanseazǎ rachete de tip Grad şi de tip BM-30 Smerci (Tornado) asupra Ucrainei. Lisenko a subliniat cǎ aceste tiruri au drept țintǎ „poziţii ale armatei ucrainene în apropiere de localităţile Vesiolaia Gora, Valuiskoe, Dmitrovka şi Pobeda, situate în nordul regiunii Lugansk”, dar  și „poziții ale armatei în apropierea satelelor Krasnaia Talovka şi Debalţev”.

Datele au fost prezentate de Lisenko la scurt timp dupǎ ce preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat joi, în cursul summitului NATO, că un acord asupra unui armistiţiu urmează să fie semnat vineri cu rebelii din estul Ucrainei. Conform mediafax, „Grupul de contact” alcătuit din reprezentanţi ai Kievului, Moscovei şi OSCE urmează să se întâlnească vineri, cu rebeli, în capitala belarusă, la ora 14:00 ora României. Se pare cǎ iderii separatişti s-au declarat pregătiţi să ordone această încetare a focului încă de vineri la prânz, în cazul în care planul este semnat la Minsk.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult