Acasa InternationalExterne Rusia se va moderniza doar prin renunţare la totalitarism

Rusia se va moderniza doar prin renunţare la totalitarism

scris de M.A.
3 afisari

Rusia va putea să se modernizeze doar după ce va spune un „adio definitiv” totalitarismului, a declarat marţi consilierul Kremlinului pentru drepturile omului, Mihail Fedotov.

Mihail Fedotov

Mihail Fedotov (foto: rian.ru)

Pentru a „spune adio definitiv totalitarismului este necesar mult timp şi efort din partea noastră, a tuturor, transmite Mediafax. Dar este imposibil să procedezi la modernizarea ţării, fără să te debarasezi de stereotipuri ale mentalităţii totalitare”, a declarat Fedotov, citat de agenţia Itar-Tass, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Consultativ pentru Drepturile Omului de pe lângă preşedintele rus. El a citat „independenţa tribunalelor, libertatea presei şi o concurenţă politică reală” drept condiţii necesare pentru modernizarea Rusiei, un obiectiv al preşedintelui Dmitri Medvedev. Fedotov a făcut, de asemenea, apel la declasificarea arhivelor secrete sovietice, un element esenţial în lupta contra totalitarismului. „Ascunzând aceste documente, nu facem altceva decât să oferim un pretext pentru falsificarea istoriei, pentru asimilarea Rusiei contemporane cu regimul totalitar”, a apreciat el. La sfârşitul lui 2010, Consiliul anunţa că pregăteşte un plan de acţiune, pentru a aduce un omagiu milioanelor de victime ale represiunii staliniste, care prevede, în mod expres, o declasificare a arhivelor secrete ale fostei Uniuni Sovietice. El şi-a anunţat intenţia de a-i cere lui Medvedev să „facă o analiză politică şi juridică a crimelor totalitarismului”.

1 comentariu

Mache 02-02-2011 - 14:26

Atata doar ca Rusia nu poate si de altfel nici nu vrea sa renunte la totalitarism. Povestile cu democratia si drepturile omului provoaca emotii doar in randurile subtiri ale intelighentiei rusesti.

Marea masa a norodului isi doareste doar un stapan bun si milos, care sa nu scumpeasca vodka si sa nu puna harapnicul pe mujici prea des ci doar in momentele de mare suparare…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult