Acasa InternationalExterne Rusia si Norvegia au ajuns la un accord privind frontiera maritima din zona arctica

Rusia si Norvegia au ajuns la un accord privind frontiera maritima din zona arctica

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Cele doua state au ajuns, marti, dupa 40 de ani de consultari, la un acord privind demarcarea granitelor maritime si a zonelor economice exclusive din Marea Barent si Oceanul Arctic, a declarat premierul norvegian Jens Stoltenberg, intr-o conferinta comuna cu presedintele rus, Dmitri Medvedev.

“Aceasta vizita va intra in istorie si sunt bucuros sa va anunt o mare veste: am ajuns la un acord in privinta granitelor intre statele noastre. Sectorul in disputa va fi impartit aproximativ pe jumatate”, a spus Jens Stoltenberg, citat de Agepres, precizand ca este vorba de un spatiu maritim de circa 175.000 de kilometri patrati. Presedintele rus Dmitri Medvedev a sosit luni la Oslo, intr-o vizita de stat de doua zile in Norvegia, intr-o incercare de a debloca un mai vechi litigiu frontalier cu aceasta tara in Marea Barent, intr-o regiune care se presupune ca este bogata in hidrocarburi. Din anul 1970, Norvegia si Uniunea Sovietica – apoi Rusia – negociaza un acord pentru impartirea zonei de 175.000 de kilometri patrati in Marea Barent si a zonelor lor economice respective.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS