Acasa InternationalExterne Rusia, suspendată de la Campionatul Mondial de Fotbal și de la Jocurile Olimpice

Rusia, suspendată de la Campionatul Mondial de Fotbal și de la Jocurile Olimpice

scris de Misu Andrei
119 Afisari

Agenția Mondială Antidoping (WADA) s-a reunit azi, 9 decembrie, şi a avut pe ordinea de zi discutarea dopajului la nivel de masă existent în sportul din Rusia. WADA a decis ca Rusia să fie suspendată pe o perioadă  de 4 ani.

Din cauza încălcării regulilor anti-doping, Rusia a fost suspendată timp de 4 ani de la toate competițiile sportive, inclusiv Jocurile Olimpice din 2020 și Campionatul Mondială de Fotbal din Qatar, care va avea loc în 2022, plus JO de Iarnă de la Beijing 2022. ”Sancțiunile recomandate au fost aprobate în unanimitate”, a spus un purtător de cuvânt al WADA, conform L’Equipe.

În schimb, echipa națională de fotbal a Rusiei poate participa la EURO 2020. Decizia adoptată luni de WADA va putea fi însă contestată într-un termen de 21 de zile la TAS, de către Agenţia rusă antidoping sau Comitetul olimpic rus, precum şi de orice Federaţia internaţională vizată de această hotărâre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult