Acasa InternationalExterne Rusia testeaza un avion de vanatoare de generatia a cincea

Rusia testeaza un avion de vanatoare de generatia a cincea

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Rusia ar putea sa efectueze vineri primul test al avionului sau de vanatoare de generatia a cincea, au declarat pentru Ria Novosti surse din cadrul celei mai mari companii aeronautice din Federatie.

 

 

“Zborul fusese programat pentru joi, dar a fost amanat”, a afirmat sursa din cadrul Gagarin KNAAPO, o companie care face parte din holdingul Sukhoi.

Singurul proiect rusesc de generatia a cincea este Sukhoi PAK FA, cu prototipul T-50. Acesta trebuie sa concureze cu avioanele americane F-22 Raptor (n.r. – pana in prezent, este singurul avion de vanatoare de generatia a cincea) si F-35 Lightning II, dar nu a efectuat inca nici un zbor.

Este de asteptat ca PAK FA sa fie dotat cu avionica avansata, sa aiba capabilitati stealth si o raza de actiune de 4.000-5.500 de kilometri, sa poarte rachete de ultima generatie aer-aer, aer-sol si aer-nava. De asemenea, ar putea sa aiba si tunuri de calibru 30 mm.

Adjunctul ministrului rus al Apararii, Vladimir Popovkin, a declarat recent ca avionul va intra in dotarea fortelor aeriene in 2015.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult