Acasa InternationalExterne Rusia va cheltui 474 de miliarde de euro pentru înarmare

Rusia va cheltui 474 de miliarde de euro pentru înarmare

scris de M.A.
2 afisari

Rusia va aloca aproximativ 474 de miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare în cadrul programului de înarmare până în 2020, o pondere de 80% urmând să fie destinată achiziţionării de armament nou, a anunţat joi prim-adjunctul ministrului rus al Apărării Vladimir Popovkin, citat de RIA Novosti.

Rusia va cheltui 474 de miliarde de euro pentru înarmare

foto: russiablog.org

Prioritatea principală a programului militar de stat vizează dezvoltarea forţelor strategice. Astfel, până în 2020, Rusia îşi propune să construiască opt submarine nucleare, dotate cu rachete balistice intercontinentale Bulava. În plus, avioanele Tu-160 ale aviaţiei militare vor fi supuse unui proces de modernizare. Rusia intenţionează să dezvolte până în 2020 un nou tip de rachetă intercontinentală grea, a mai spus Popovkin, potrivit Moldpres.

Ministerul rus al Apărării susţine că, până în 2020, armata rusă va primi peste 600 de avioane, aproximativ 1000 de elicoptere şi 100 de nave, dintre care 20 de submarine, 35 de corvete şi 15 fregate. De asemenea, susţin oficialii ruşi, armata se va dota până în 2020 cu zece sisteme de apărare antiaeriană S-500, care vor înlocui rachetele S-400. Prim-adjunctul ministrului Apărării a confirmat intenţia instituţiei de a achiziţiona două portelicoptere clasa Mistral din Franţa şi de a construi două nave similare pe şantierele ruseşti. Popovkin a mai anunţat că Rusia poartă negocieri cu Franţa pentru achiziţionarea noii uniforme militare „a soldatului viitorului”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult