Acasa InternationalExterne Rusia va sprijini Belarusul în cazul înăspririi sancţiunilor UE

Rusia va sprijini Belarusul în cazul înăspririi sancţiunilor UE

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Vicepremierul rus pe probleme de apărare Dmitri Rogozin a declarat, joi că Rusia va acorda sprijin deplin Belarusului în cazul înăspririi sancţiunilor politice şi economice din partea Uniunii Europene.

dmitri rogozin

Dmitri Rogozin

Rogozin, despre care presa de la Moscova a scris că ar putea deveni ministrul Apărării în noul guvern rus, a facut aceste declaraţii la finalul convorbirilor purtate joi la Moscova cu omologul său belarus Vladimir Semaşko.

Vicepremierul rus pe probleme de apărare a specificat că sprijinul vizează nu doar cooperarea tehnico-militară, ci interacţiunea celor două guverne pe ansamblu, informează Moldpres.

„Vă pot spune un singur lucru: nu-i vom lăsa de izbelişte pe prietenii noştri belaruşi”, a declarat Rogozin presei. El a adăugat că în cadrul convorbirilor cu oficialul de la Minsk a discutat probleme de cooperare între cele două ţări în domeniul apărării, inclusiv posibilitatea creării unei baze cercetare în acest domeniu, precum şi alte aspecte.

Rusia a afirmat deja că presiunile împotriva regimului de la Minsk sunt inadmisibile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult