Acasa InternationalExterne Rusia va trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei

Rusia va trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, Oleg Voronov, a anunțat că Rusia se preăgtește să trimită un al șaselea convoi umanitar care va transporta medicamente şi combustibil în estul Ucrainei.

Rusia va trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei (refert.com)

Rusia va trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei (refert.org)

Astfel, un al şaselea convoi rus cu ajutor umanitar destinat populaţiei din bastioanele rebele Doneţk şi Lugansk, ultimul fiind trimis duminică, 2 noiembrie. „În prezent, zeci de camioane ruse sunt încărcate cu medicamente şi combustibil în regiunea Rostov”, a declarat Voronov, precizând că acest ajutor umanitar este furnizat „la solicitarea autorităţilor din Doneţk şi Lugansk”. În ultima săptămână, Rusia a transportat în estul Ucrainei „peste 2.000 de tone de ajutor umanitar„, a adăugat Voronov.

Duminică dimineaţa, un al cincilea convoi umanitar format din 50 de camioane trimise de Rusia a intrat în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, potrivit mediafax. Trimiterea ajutoarelor umanitare ruse în estul Ucrainei reprezintă o nouă sursă de tensiuni între Kiev şi Moscova, după ce Ucraina a acuzat o „intervenţie” a Rusiei, în urma trimiterii primului convoi, în august.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult