Acasa InternationalExterne Rusia vrea 60 de avioane de generatia a cincea T-50 PAK FA

Rusia vrea 60 de avioane de generatia a cincea T-50 PAK FA

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Aviatia militara a Federatiei Ruse intentioneaza sa cumpere 60 de avioane de generatia a cincea, de tip Suhoi T-50 PAK FA, a anuntat marti generalul Aleksandr Zelin, comandantul-sef al fortelor militare aeriene, citat de RIA Novosti si Agerpres.


Zelin a mai spus ca fortele militare aeriene vor intra in posesia unor sisteme de aparare antiracheta de noua generatie S-500 pana in 2020. Avionul de vanatoare Suhoi T-50 PAK-FA poseda o serie de caracteristici unice si combina functionalitatea unui avion de atac la sol cu cea a unui avion de vanatoare. Generatia a cincea de avioane de lupta este echipata cu avionica ce integreaza “pilotul electronic” cu o retea de antene comandate in faza si radare cu baleiaj electronic. Acest lucru elibereaza pilotul de o serie de sarcini, permitandu-i sa se concentreze pe indeplinirea misiunilor tactice. Echipamentul aflat la bordul acestui tip de avion permite schimburile de date in timp real nu numai cu bazele de la sol, ci si cu grupul de aparate de lupta. Avionul, de tip stealth, are la bord aparatura optica in infrarosu care imbunatateste capacitatea avionului in lupta aeriana si impotriva tintelor aflate la sol, in orice moment al zilei si in conditii meteorologice nefavorabile.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult