Acasa InternationalExterne Rusia vrea exporturi de armament de 9,5 miliarde de dolari

Rusia vrea exporturi de armament de 9,5 miliarde de dolari

scris de M.A.
1 afisari

Pentru acest an, agenţia rusă pentru Exportul de Armament (Rosoboronexport) şi-a propus ca ţintă exporturi în valoare de 9,5 miliarde de dolari, a spus miercuri preşedintele agenţiei, Anatoly Isaikin, informează Agerpres.

Rusia vrea exporturi de armament de 9,5 miliarde de dolari

foto: russiablog.org

„Portofoliul de comenzi al Rosoboronexport se ridică la aproximativ 38.5 miliarde de dolari şi sperăm să îndeplinim aceste comenzi în decurs de trei ani”, a afirmat Anatoly Isaikin. Potrivit preşedintelui agenţiei, anul trecut, agenţia rusă pentru Exportul de Armament a vândut peste hotare armament în valoare de 8,6 miliarde de dolari iar, în ultimii zece ani, Rosoboronexport şi-a majorat exporturile cu 500-700 milioane de dolari anual, ajungând de la 2,1 miliarde de dolari în 2001 la 7,4 miliarde de dolari în 2009. O mare parte din export este orientat către India, Algeria şi China care cumpără aproximativ 60 la sută din întreaga cantitate de arme şi echipament militar, 10 la sută din achiziţii fiind realizate de China.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult