Acasa InternationalExterne Rusia vrea negocieri, Ucraina spune că nu va ceda teritorii.

Rusia vrea negocieri, Ucraina spune că nu va ceda teritorii.

scris de Misu Andrei
30 afisari

Războiul din Ucraina a contribuit la creșterea numărului de persoane strămutate forțat în întreaga lume la peste 100 de milioane pentru prima dată, spune agenția ONU pentru Refugiați. Agenția a menționat că războiul a strămutat opt ​​milioane în Ucraina, iar peste șase milioane de oameni au părăsit țara.

Cifra ar trebui să fie „un semnal de alarmă” pentru ca aceste conflicte distructive să fie încheiate  și prevenite, potrivit agenției ONU. Forțele ruse își continuă atacurile în Donbas, în special asupra Severodonețk. Ucraina spune încă o dată că nu va conveni un armistițiu cu Rusia care să implice cedarea de teritorii. Președintele polonez Andrzej Duda a devenit primul lider străin care s-a adresează parlamentului Ucrainei de la invazie, el subliniind că numai Ucraina are dreptul de a-şi decide viitorul.

Negociatorul rus Vladimir Medinski a declarat că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina şi a dat asigurări că acestea au fost suspendate din cauza Kievului, relatează duminică AFP, preluată de Agerpres.

„Suntem gata să continuăm dialogul”, a afirmat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului care responsabil de negocierile cu Kievul, într-un interviu acordat televiziunii din Belarus.

„Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei”, a susținut el, adăugând că „mingea este în terenul” ucrainenilor. „Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”, a mai spus negociatorul rus.

După ce forţele ruse au intrat în Ucraina pe 24 februarie şi nu au reuşit să cucerească rapid capitala, Rusia și Ucraina au avut mai multe runde de negocieri, directe sau online, nivelul cel mai înalt de reprezentare fiind cel al miniștrilor de externe. Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba s-au întâlnit în martie în Turcia, apoi delegaţiile s-au întâlnit la Istanbul, dar fără succes.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult