Acasa InternationalExterne Rusia vrea sǎ trimitǎ un convoi umanitar ȋn estul Ucraina

Rusia vrea sǎ trimitǎ un convoi umanitar ȋn estul Ucraina

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Vladimir Putin a anunțat cǎ Rusia este pregătită să trimită un „convoi umanitar” în estul Ucrainei, denunţând „consecinţele catastrofale” ale operaţiunii militare ucrainene.

Rusia vrea sǎ trimitǎ un convoi umanitar ȋn estul Ucraina (foto:businessinsider.com)

În cursul unei conversaţii telefonice cu preşedinele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Vladimir Putin a declarat că „partea rusă pregăteşte trimiterea unui convoi umanitar în estul Ucrainei, în colaborare cu Crucea Roşie„, potrivit Kremlinului. „Vladimir Putin a atras atenţia privind consecinţele catastrofale ale operaţiunii militare ucrainene, insistând pe necesitatea furnizării unui ajutor umanitar în estul Ucrainei”, precizează Kremlinul.

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a avertizat pe Vladimir Putin să nu ordone o intervenţie în estul Ucrainei nici măcar din raţiuni umanitare, conform mediafax. În cursul convorbirii cu Vladimir Putin, „preşedintele Barroso a avertizat în legătură cu orice acţiune militară unilaterală în Ucraina, explicând că o astfel de intervenţie nu trebuie să aibă loc sub niciun pretext, nici măcar din raţiuni umanitare”. Barroso a discutat prin telefon, separat, şi cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, exprimând preocupare în legătură cu situaţia umanitară din estul Ucrainei.

Moscova a ajuns la un acord cu Administraţia de la Kiev pentru ca membri ai Crucii Roşii să efectueze o misiune umanitară în estul Ucrainei, a anunţat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. „Sper că, într-un viitor apropiat, o operaţiune umanitară va avea loc, sub auspiciile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii. Am ajuns la un acord cu liderii ucraineni asupra tuturor detaliilor”, a spus şeful diplomaţiei ruse. „Sperăm că Occidentul nu ne va pune beţe în roate”, a declarat Lavrov. Rusia a cerut sâmbătă aprobarea Statelor Unite pentru lansarea unei misiuni umanitare în estul Ucrainei. Preşedintele american, Barack Obama, a respins propunerea, iar cancelarul german, Angela Merkel, a catalogat – într-o conversaţie cu premierul britanic David Cameron – drept „inacceptabilă”, „nejustificată” şi „ilegală” iniţiativa.

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a avertizat că există o „probabilitate foarte ridicată” ca Rusia să intervină militar în estul Ucrainei sub pretextul unei „operaţiuni umanitare”.  Potrivit lui Rasmussen, orice misiune umanitară a Rusiei ar fi un pretext pentru salvarea insurgenţilor proruşi care luptă împotriva armatei ucrainene.

Administraţia de la Kiev a anunţat că este în etapele finale ale operaţiunii de recucerire a oraşului Doneţk, fieful insurgenţilor proruşi. Rusia a sugerat că ar putea declanşa o „operaţiune umanitară” pentru salvarea civililor din regiunile ucrainene unde se înregistrează confruntări armate. Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a anunţat săptămâna trecută că Rusia a mobilizat circa 20.000 de militari la frontiera cu Ucraina, faţă de 12.000, la jumătatea lunii iulie.

94 comentarii

salut 11-08-2014 - 20:34

„Capitulare neconditionata”

Istoricii recunosc faptul ca ideea „capitularii neconditionate” a Germaniei in cel de-al doilea razboi mondial, idee cu origini bancare evreiesti, promulgata de Anglia si USA, a facut cateva milioane pana la cateva zeci de milioane de victime suplimentare (cifrele variaza). Nu mai pun la socoteala ca a schimbat pentru decenii soarta unor natiuni, printre care si cea romana.

Desi consecintele se stiau de la bun inceput, evreimea financiara mondiala a socotit ca, cateva milioane sau zeci de milioane de „dispensabili” nu sunt un pret prea mare pentru reusita planurilor post-razboi. Ca, printre dispensabilii astia intrau si cateva zeci – poate sute – de mii de evrei, iarasi nu a contat.

N-o mai lungesc. E o lectie a istoriei.

Ce ne spune acum Barrosso, reprezentantul aceleiasi forte oculte ca si papusile Churchil si Roosvelt in al doilea razboi mondial?

„Jose Manuel Barroso, l-a avertizat pe Vladimir Putin să nu ordone o intervenţie în estul Ucrainei nici măcar din raţiuni umanitare”.

Sigur ca da, aia sunt dispensabili, planurile UE sunt marete !

urbos 11-08-2014 - 20:43

Iar o freci cu UE. UE nici macar nu-i primeste pe aia in uniune. Barroso latra ce-i comunica ji danii de la Washington.

UnUL 11-08-2014 - 21:02

Idioțel, nu-i primește ACUM! Poate îți amintești că pentru a fi primit în UE trebuie să îndeplinești o sumă de criterii foarte stricte. Noi am făcut vreo 12 ani anticameră, și tot ne-ai făcut o concesie că ne-au primit când nu eram total pregătiți.

salut 11-08-2014 - 22:12

Am zic ca planurile UE sunt marete si are legatura cu faptul ca Barrosso latra. Or fi americanii si altii implicati, dar am fost clar in exprimare. E a doua oara cand sunt corijat infantil, aiurea in tramvai pe tema asta. E vreo problema sau a devenit si UE un cuvant cheie la care unii latra automat?

urbos 11-08-2014 - 23:05

Pai cum sa gavaresti de planurile UE cand NU sint planurile UE?

urbos 11-08-2014 - 23:09

Explicatie:
Daca Europa e ea insesi sub cizma americana, cum sa vorbesti despre planurile UE in genul asta de situatie? Cand o fi UE scapata de alte influente si pe picioarele ei, atunci poti sa zici UE face, UE drege si ce cacat face.

salut 12-08-2014 - 00:12

Si eu am – aproximativ – aceiasi parere, si punctez diferenta de cate ori cred ca e necesar. Acum nu era necesar, ba dimpotriva era chiar ridicol in contextul in care cel care latra era Barrosso si parafrazam vorbele lui.

urbos 12-08-2014 - 00:45

Tu poate nu consideri ca e necesar, insa eu consider ca e necesar.
Daca vine unu si spune ca Romania vrea razboi cu rusii pentru ca asa a zis Basescu(un strain poate face afirmatia asta, tehnic corecta), eu o sa-i spun ca nu Romania vrea asa ceva, ci o scursura aflata vremelnic in fruntea tarii si care repeta ca un gunoi ce-i dicteaza stapanii.
Asa ca de cate ori zice cineva ca UE face, pentru ca zice un nemernic d-asta aflat acum prin varf, desi ala doar repeta ce-i dicteaza altii, in cazul asta americanii, o s-o spun.

Antibasistul 12-08-2014 - 06:38

Americanii-s sub calcîul jiidanilor, UE e sub calcîiul SUA!

UnUL 11-08-2014 - 21:07

Convoi umanitar cu rachete, mitraliere, automate Kalașnikov, etc.

briel 12-08-2014 - 04:11

Rusii nu vor sa-i lase pe ai lor pe mana ukrainenilor. Au vazut la Odessa cum a fost …

Deja sunt pe drum, popcorn time.

UnUL 12-08-2014 - 07:39

„Ai lor” nu sunt „ai lor”; de fapt bună parte din separatiștii carte luptă în est sunt cetățeni ruși, veniți din diverse regiuni ale Rusiei, și n-au nicio legătură cu Ucraina.

Tache 12-08-2014 - 04:50

Misiunea istorica a Rusiei este sa respinga tavalugul pornit din SUA asupra lumii, ca o consecinta a indepartarii Occidentului de valorile religios-crestine, a glorificarii lacomiei si goanei dupa bani, a impresiei ca planeta poate fi condusa doar prin intermediul bancilor si burselor. Altfel, si-ar pierde identitatea si, implicit, ar fi amenintata cu pieirea. Se observa clar ca, atat la americani, cat si la europeni, nu mai exista un liant unificator (cum ar fi Biserica Ortodoxa la rusi), se constata doar norme si tocmai datorita lor, asemeni Romei, vor fi ruinati. In conditiile in care ortodoxia a ramas ultimul bastion, Rusia este singurul reazem puternic din punct de vedere religios si politic, devenind centrul lumii crestine. In ceea ce priveste sfera economica, presedintele Putin si Federatia Rusa au in mana toate atuurile, intrucat sanctiunile rusesti se vor rostogoli ca un bulgare si vor demasca si ingropa mecanismele economiei europene, bazate pe mondializarea si globalizarea comertului, care au drept scop falimentarea tarilor dependente de importurile occidentale. Diferentele de mentalitate dintre Est si Vest sunt uriase, nici nu suporta comparatie, pentru ca Rusia are magnetismul civilizational de-a fi un pol cu adevarat alternativ fata de lumea americana. Este un imperiu puternic, altruist, care-si valorifica inteligent potentialul intern si care recurge la mecanismele proprii de intarire, mecanisme care n-au nimic in comun cu cotropirea in absenta resurselor, cu forta bruta, ori cu amestecul, violent si grosolan, in treburile interne ale altor state.

Antibasistul 12-08-2014 - 06:48

Esti rus?

ValVerde 12-08-2014 - 06:56

Nu, mai guritza !
E idiot.
Nici rusii nu cred tampeniile pe care le emite.

UnUL 12-08-2014 - 07:44

Nici el nu le crede, dar e plătit să le posteze.

Antibasistul 12-08-2014 - 15:58

Basistule un NUL, te-ai dat de gol ca nici tu nu crezi ceea ce postezi, pentru ca esti platit sa postezi!!!!

UnUL 12-08-2014 - 16:56

Bășinel, vorbeam de postacii plătiți angajați de ruși – vezi articolul din Adevărul. Noi doi, tu și cu mine, postăm doar ceea ce credem. Diferența e că eu pentru a-mi forma o opinie îmi folosesc creierul, în vreme ce tu – care nu posezi așa ceva – îți însușești minciuni și clișee din „o anumită, parte a presei” și le postezi convins că au ieșit din capul tău sec.

salut 12-08-2014 - 17:00

Nu mai boule: diferenta e ca tu postezi ce iti spune Vocea, nici macar nu esti capabil sa citesti copy-paste pe care le pui. Numai azi ai demonstrat-o de vreo trei ori. Esti doar un propagandist, ba inca esti un propagandist d’ala prost, neam de sluga imbecila si mincinoasa.

Antibasistul 12-08-2014 - 18:01

un NUL securistule propagandist basist, minți ca de obicei, ca n-ai fi platit de Basescu, postarile tale idioate te dau de gol ca esti platit!!!

UnUL 12-08-2014 - 18:09

Bășinel, ești total cretin. Îți explic pentru a 35-a oară
1. Nici eu și nici nimeni din familia mea n-am, fost vreodată securiști sau turnători. Dimpotrivă, am fost persecutați de securitate.
2. Nu mint ; nu am acest obicei, deși trei tâmpiți de pe forum, tu, Salaud și Tâmpanghel sun obsedați de pretinsele mele minciuni.
3. N-am fost plătit în viața mea pentru altceva decât munca la catedră sau pentru președințiile mele de bac.
4. Chestia cu „postările care dau de gol” (copy-paste nr. 185) e de un ridicol absolut.

Antibasistul 12-08-2014 - 18:35

un NUL, propagandistule basist, am promis ca nu ma mai ”leg” de familia ta, ma țin de cuvînt!

Am fost interogat de destule ori de securisti, amenințat cu bataia, îinchisoarea, i-am observat foarte atent, cum vorbesc si gindesc.

TU VORBESTI, SCRI, GÎNDESTI CA EI, ESTI 100% SECURIST, îmi pare rau, asta-i realitatea!!!

Antibasistul 12-08-2014 - 18:36

…SCRII…

UnUL 12-08-2014 - 20:05

Apreciez gestul: atâta vreme cât tu nu mai spui minciuni despre familia mea nici eu nu voi mai spune despre a ta.
Eu, recunosc, n-am fost interogat de securiști; a fost tata arestat, interogat, închis și chinuit destul, și a plătit cu viața rectitudinea lui morală și refuzul de a deveni turnător.
Din fericire securiștii care se ocupau de UBB erau ceva mai instruiți, mai culți, mai manierați și mai rezonabili decât cei care se ocupau de diverse fabrici și uzine. Au încercat doar de 2 ori în decursul timpului, la intervale mari de timp, să mă recruteze, și când i-am refuzat m-au lăsat în pace, deși ar fi putut să-mi facă mizerii cumplite; le sunt recunoscător pentru asta.
Nu știu cum erau securiștii care te-au interogat pe tine, dar în mod cert n-am cum să gândesc sau să vorbesc ca ei. Ori te lasă memoria, ori ești prea părtinitor și ura ta (aberantă, aș spune) împotriva d-lui Băsescu și al PDL-ului (actualmente PNL-ului!) îți deformează viziunea.

digital 12-08-2014 - 21:13

salut
12-08-2014 at 21:10

păi Prostea își dorea de mult timp un arian ca șef!
hahaha!

salut 12-08-2014 - 21:22

Acum e mai sus, e in culmea fericirii: Zilele astea ji-danu bate arianu ! Stapan de stapan !

UnUL 12-08-2014 - 07:34

…și să primească cu brațele deschise tăvălugul pornit din Rusia, chiar dacă va fi făcută zob de „marele urs”. 🙂

UnUL 12-08-2014 - 07:35

TE RECUNO:TI< T{CI"{?
Planul Rusiei pentru o imagine mai bună în lume. Postaci pro-Rusia, cu normă întreagă şi pe site-ul adevarul.ro,
Adevărul, 8 august 2014, 07:01 de Andrei Aştefănesei

Meseria de „postac“ a devenit una foarte căutată în Rusia Nu există articol care să privească Rusia, conflictul din Ucraina, sancţiunile SUA şi UE contra Rusiei, Republica Moldova sau pe Vladimir Putin care să nu atragă comentatori. Jurnaliştii ruşi au demascat, în urma unei investigaţii jurnalistice, o instituţie care are angajaţi postaci în lume, care să comenteze pozitiv la adresa Rusiei. Şi pe site-ul adevarul.ro sunt mai multe conturi ale unor comentatori foarte activi, în mod vizibil pro-ruşi.
Campania Rusiei de a modela opinia internaţională în jurul conflictului din Ucraina are o componentă importantă în paginile publicaţiilor din străinătate. Publicaţia novayagazeta.ru a publicat anul trecut o investigaţie jurnalistică prin care a demonstrat că există o agenţie în Rusia care recrutează comentatori de meserie care să răspândească mesajul Kremlinului în secţiunile de comentarii ale site-urilor importante din SUA, dar şi din Europa.
"Căutăm operatori online! Lucru la birou, plata de 25.960 (ruble, n.r.) pe lună. Sarcină: postarea de comentarii pe site-urile relevante, scrierea de mesaje tematice, bloguri, reţele sociale. Plata este săptămânală şi mese gratuite!!! Posibilităţi de formare!". Aşa sună anunţul apărut în Rusia pe reţelele sociale, în luna august a anului trecut.
Documentele obţinute de jurnalişti arată în detaliu fişa postului pentru postacii plătiţi. Norma media zilnică este de 50 de comentarii. Fiecare postat angajat trebuie să deţină şase conturile de Facebook, unde trebuie să publice cel puţin trei posturi de o zi. Pe Twitter, comentatorii au ca sarcină gestionarea a 10 conturi cu până la 2.000 de adepţi şi să posteze mesaje de 50 de ori pe zi.

Cum sunt denumite birourile „Agenţiei de Cercetare pentru Internet“
Jurnaliştii de la novayagazeta.ru descriu unde se află sediul „Agenţiei de Cercetare pentru Internet“, instituţie cu denumire pompoasă care „şi desfăşoară activitatea la Moscova şi în Sankt Petersburg: „La cincisprezece minute de staţia de metrou "Satul Vechi", vizavi de gara Olgino. Birourile sunt denumite "Oficiul de bloggeri si comentatori", "Unitatea de reacţie rapidă", "CEO-ul diviziei», «jurnalişti", "departamentul de creatie", "Departamentul de comentatori", "Departamentul de bloggeri", "Departamentul de Social Networking Professional" (foto jos). La etajul al treilea se află conducerea şi sala de conferinţe.
Subiectul a fost dezvoltat şi de site-ul buzzfeed.com, unde au apărut şi reacţii. "Ce, crezi că ruşii de nebuni au învăţat engleză în masă şi s-au apucat de comentat pe articole?", a declarat Leonid Bershidsky, editorialist la Bloomberg.
Potrivit documentelor obţinute de jurnaliştii de la novayagazeta.ru, Agenţia de Cercetare Internet are sute de oameni din întreaga Rusia, care promovează imaginea lui Putin şi a ţării la comentarii pe blog-uri din Rusia.

Activitatea comentatorilor pe adevarul.ro
Site-ul adevărul.ro nu pare să fi fost ocolit de cei ce promovează interesele şi imaginea Moscovei în România. Mai mulţi useri parcă ar avea o sarcină de serviciu să posteze, în mesaje agresive, comentarii pozitive la adresa Rusiei, a lui Putin, pro intervenţie rusească în estul Ucrainei, dar şi comentarii negative la adresa SUA şi a aliaţilor săi, împotriva sancţiunilor economice dictate împotriva Moscovei. Unii dintre ei au conturi false de Facebook de pe care se loghează pe contul de adevarul.ro, informaţii vizibile pentru orice cititor care are un cont de utilizator pe site-ul adevarul.ro. Alţii, sunt prieteni atât pe reţeaua de useri adevarul.ro, cât şi în viaţa reală, pe facebook. Conturile nu rămân însă aceleaşi mult timp, acestea fiind schimbate cu altele noi după câteva luni, cu alt nume de utilizator.

UnUL 12-08-2014 - 07:36

Scuze. trecusem pe caractere englezești. TE RECUNOȘTI, TĂCHIȚĂ ?

Tache 12-08-2014 - 13:56

Paul Craig Roberts, „comentator de meserie care răspândeste mesajul Kremlinului”,– care probabil a raspuns si el la anuntul „Căutăm operatori online! Lucru la birou, plata de 25.960 (ruble, n.r.) pe lună. Sarcină: postarea de comentarii pe site-urile relevante, scrierea de mesaje tematice, bloguri, reţele sociale. Plata este săptămânală şi mese gratuite!!! Posibilităţi de formare!”– AVERTIZEAZA OMENIREA ASUPRA RAZBOIULUI NUCLEAR IMINENT !!!

http://www.paulcraigroberts.org/2014/08/08/washington-threatens-world-paul-craig-roberts/

pathfinder 12-08-2014 - 14:07

@Tache
Individul ala e cu pluta de ceva vreme.
Fix asta te-ai gasit sa-l citezi?
De oameni normali la cap ce spui?

Tache 12-08-2014 - 14:28

@ pathfinderica

Cum asa ? Pe ce te bazezi ? Cum pot niste psihopati demonstrati si niste tradatori ai Romaniei si poporului roman – si ma refer la Jegarica si ciracii lui – sa emita judecati in aceasta privinta ?

Tache 12-08-2014 - 14:52

@UnULica

Ma recunosc ! La fel cum se recunosc si postacii „platiti de Moscova” care au postat sub mesajul ambasadorului Poloniei de pe youtube…

https://www.youtube.com/watch?v=H4dlXh0IfA0

Tache 12-08-2014 - 14:57

Mesajul postacului platit de Moscova Lech Biegalski, membru al miscarii sindicale poloneze Solidaritatea inca din anii 1970 :

„It sounds like a Jewish market, not an embassy. Schnepf is trying to sell lies, not apples. In 2005, Schnepf was in charge of celebrations of the 25th anniversary of NSZZ „Solidarnosc.” Even though he was nowhere near the top leaders of the original „Solidarity” movement in 1980-1983, his political career is being painted as one rooted in the history and traditions of „Solidarity.” I hold today that Schnepf (a good German name) has betrayed the true traditions of „Solidarity” and used it as a springboard for his sorry political career. By serving consecutive governments that sold Poland and Poland’s sovereignty, Schnepf has lost the right to speak on behalf of the Polish nation. Schnepf has forgotten the “Message to working people of Eastern Europe” – a resolution of the I National Congress of Delegates of NSZZ “Solidarność” that took place in 1981. In this document, „Solidarity” has called on East-European nations in Soviet sattelite countries to take up struggle for independence and self-determination. Today, Schnepf speaks of „freedoom apples” making two historical mistakes in one sentence. Firstly, Russia did not stop importing Polish apples because of Polish support for Ukraine’s „freedom” but because of its support for EU sanctions against Russia. Secondly, Poland does not support „Ukrainian freedom.” It supports the suppression, by the Kiev putschists, of the SE Ukraine’s struggle for independence and self-determination. It supports the ethnic cleansing and the war crimes committed by Kiev’s forces in the process. It supports the neo-Nazis and their Western sponsors against the aspirations of SE Ukrainians. It supports a government that came to power as a result of a violent, unconstitutional putsch and overthrew the democratically elected president of Ukraine. As a former member of the National Coordinating Committe and the National Commission of „Solidarity”, and a former Chairman of one of the original „Solidarity” regions, I am ashamed of the „blow job Robert Schnepf is giving the Americans” on behalf of my proud nation. „

UnUL 12-08-2014 - 15:00

Și dacă a fost în Solidaritatea nu poate fi tâmpit sau nu ar putea fi o cârtiță infiltrata de ruși?

pathfinder 12-08-2014 - 15:03

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
Si daca semna cu Napoleon, pe Internet, era chiar Napoleon?
Colegii de salon ce spun?!?
Dezbat?

Tache 12-08-2014 - 15:39

Chiar TOTI postacii de la acest filmulet de pe youtube sunt agentii Moscovei sau „Napoleoni” ? Caci nu exista niciun comentariu in sens invers. Sa ne minunam de puterea Rusiei !

pathfinder 12-08-2014 - 16:08

Nu TOTI. Citeste…
Dar recunosc ca sunteti multi dilii.
Si aveti obiceiul sa va gasiti repede intre voi.

UnUL 12-08-2014 - 07:43

ADEVĂRUL DESPRE RUSIA
Agenția rusă „RiF” specializată în probleme de imigrație a publicat un studiu amplu privind situația reală existentă în Federația Rusă.
Deși mulți oameni continuă să admire puterea acestei țări, iar televiziunile oficiale de la Moscova prezintă succesele guvernării de la Kremlin, datele statistice arată o altă imagine, mai puțin cunoscută, a Rusiei.
Rușii nu vor să trăiască în țara lor !
Oamenii mulțumiți de viață în Rusia se împart în două categorii: cei care nu sunt informați și cei care au afaceri aici. 68% din cetățenii ruși care au un venit mai mare decât cel mediu pe țară doresc să-și trimită copiii la studii peste hotare, iar 37% de cetățeni vor să-și vadă copiii stabiliți în străinătate pentru totdeauna.
Granița de stat a Federației Ruse are o lungime de 60.932 km și doar 424 de treceri vamale.

Din 157.895 de localități existente, peste 40 de mii de sate și comune au rămas pustii. Pe parcursul ultimului deceniu, de pe harta Rusiei au dispărut 13.740 de sate și 214 orașe, iar la nordul țării numărul p o p u l a ției s-a micșorat cu 45%.
Doar anul trecut au dispărut peste 3 mii de localități. Pe de altă parte, în toată țara sunt construite circa 3% din necesarul de spații locative.
7% din tinerii cu studii superioare din Rusia își doresc să muncească peste hotare.
Condiții de trai neprielnice !
Federația Rusă are o suprafață de 17.075.260 km2, fiind amplasată mai sus de Paralela 50 Nord. 85% din teritoriu nu este potrivit pentru un trai confortabil al p o p u l a ției, deoarece ghețarii și regiunile arctice ocupă 60% din suprafața statului.
Alte 22% din teritoriu constituie terenurile mlăștinoase, iar 4% – râurile și lacurile. Rezultă că, pentru un trai comod, cetățenilor Federației Ruse le sunt rezervate 2.561.289 km2, sau doar 15% din teritoriul celui mai mare stat din lume.
Temperatura medie în luna ianuarie variază în diferite regiuni de la +6 până la -50 C, iar în iulie-de la +1C până la +35 C. Cantitatea de precipitații ce cade anual constituie 150-2000 mm.
În cazul unei temperaturi mai mici de -50C, cheltuielile pentru întreținerea infrastructurii cresc în proporție geometrică odată cu scăderea temperaturii cu un grad Celsius.
Capitala de nord a Rusiei, Sankt Petersburg, are nevoie de 30 de zile pentru curățarea străzilor de un strat de zăpadă de 40 cm.
Actualmente, p o p u l a ția Rusiei achită anual circa 100 miliarde de dolari pentru serviciile comunale, de 13 ori mai mult decât în anul 2000.

În Federația Rusă sunt luați în evidență circa 1000 de interlopi, șefi ai grupărilor criminale, dintre care 400 poartă titlul de „hoți în lege”.
Doar 10% din ei sunt ruși ca naționalitate, restul provin din Caucaz. Majoritatea hoților în lege locuiesc în Moscova, Sank Petersburg, în regiunile Moscova, Leningrad, Tver, Krasnodar și Stavropol.

73,07% din cetățenii ruși susțin ideea ieșirii republicilor caucaziene din componența Federației Ruse.
În 2011, impozitul auto pe un autoturism de 215 c.p. a constituit 16.125 ruble (405 euro) în regiunea Voronej, 12.900 ruble (324 euro) în Moscova, 3.225 ruble (81 euro) în Ingușetia, 1.720 ruble (43 euro) în Daghestan, 1.505 ruble (37 euro) în Cecenia.
Impozitul auto pentru un Porche Cayenne 4.8 Turbo AT de 500 c.p. constituie 5 mii ruble (125 euro) în Daghestan și 75 mii ruble (1886 euro) în Sankt Petersburg.
Rusia – lider la consumul de droguri
Rusia consumă 21% din cantitatea totală de heroină produsă la nivel global, situându-se astfel pe primul loc în lume. În fiecare an, în Rusia se vând 90 tone de heroină, care valorează circa 11 miliarde de dolari. Rusia ocupă locul trei în lume după numărul de narcomani, urmând Afganistanul și Iranul.
Tinerii ruși cheltuiesc anual circa 2,5 miliarde de dolari pentru droguri. În fiecare zi, în Rusia mor aproximativ 100 de persoane din cauza narcomaniei.
Piața rusă e invadată de produse contrafăcute
Un simplu locuitor al Rusiei consumă în fiecare an 18 litri de alcool. Potrivit experților ONU, p o p u l a ția unei țări începe să degradeze dacă anual se consumă opt litri de alcool pe cap de locuitor.
În Rusia poți cumpăra un pachet de țigări cu 30 de cenți, iar o sticlă de apă potabilă costă mai mult decât o sticlă de bere. Doar 1% din apa potabilă consumată de cetățenii ruși corespunde normelor mondiale ale calității.
Produsele cel mai des contrafăcute sunt CD-urile, hainele, încălțămintea, băuturile spirtoase, medicamentele și piesele auto. În funcție de ramura industrială, volumul producției contrafăcute de pe piață constituie 30-90%.
Operatorii de telefonie mobilă din FR câștigă în fiecare secundă 280 de dolari din SMS-uri.
Mediu periculos pentru afaceri
În clasamentul Doing buisness al Băncii Mondiale care apreciază condițiile de administrare a unei afaceri, Rusia s-a plasat pe locul 123 din 183.
În clasamentul percepției corupției, statul ocupă locul 154, fiind aproape de Tadjikistan, Papua Noua Guinee, Congo și Cambogia.
78,7% din cetățenii ruși consideră că este inacceptabilă orice colaborare cu organele de drept.
Federația Rusă a intrat în top-10 al celor mai periculoase state pentru investiții. Potrivit Political Risk Atlas 2011, Rusia face parte din grupul statelor cu riscuri politice „extrem de mari” și cu cel mai instabil mediu de afaceri. Primele locuri în acest grup sunt ocupate de Somalia, Congo, Sudan, Pakistan și Coreea de Nord.
Anul trecut în aeroporturile rusești au fost depistate peste 50 tone de substanțe explozibile. În 2009 au fost comise 1030 de atentate teroriste, în 2010 – 712, iar în 2011, doar în Caucazul de Nord – 350.
Capitala culturală a Rusiei, Sankt Petersburg, a ocupat locul 70 din 83 în clasamentul nivelului de criminalitate.
În prezent, în Sankt Petersburg există 105 mii de apartamente comunale în care locuiesc circa 669 de mii de oameni sau a noua parte din p o p u l a ția orașului.
În ultimii 20 de ani, în Rusia au fost închise circa 19 mii de școli medii generale.
101 miliardari
1,5% din p o p u l a ția Federației Ruse posedă 50% din bogățiile țării.
Potrivit datelor Centrului de Analize Strategice „Rosgosstrah”, 160 mii de persoane au un venit anual de peste un milion de dolari, iar 440 mii au un venit anual de peste 100 mii de dolari.
92% de întreprinderi industriale mari, bănci etc. aparțin investitorilor străini.
Doar în băncile Elveției au fost depuse 25 miliarde de dolari originare din Rusia.
Pentru 30 mii de persoane fără adăpost din Sankt Petersburg există doar 300 de locuri în centrele de plasament.
În Federația Rusă locuiesc 101 miliardari care dețin un capital de 432,7 miliarde de dolari. Miliardarii ruși plătesc cel mai mic impozit pe venit în lume – 13%, un lucru inimaginabil pentru colegii lor din Franța și Suedia (57%), Danemarca (61%) sau Italia (66%).
Doar în Rusia impozitul pentru dividendele din acțiuni e mai mic decât impozitul pe venit – 9%.
26% din cetățenii ruși nu și-au plătit creditele. 143 mii de persoane au interdicție de a părăsi țara din cauza problemelor cu achitarea creditelor.
41% din cetățenii ruși nu apelează la niciun fel de servicii financiare.
Salariul minim, mai mic decât în România !
În urma analizei veniturilor p o p u l a ției, Serviciul Federal de Statistică a constatat că:
13,4% din cetățeni trăiesc în sărăcie lucie având un venit mai mic de 108 dolari/lună;
27,8% trăiesc sub limita sărăciei cu un venit de 234 dolari/lună, iar 38,8% se situează la nivelul sărăciei cu un venit de până la 537 dolari/lună. 10,9% din p o p u l a ție câștigă lunar între 540 și 790 de dolari, și doar 7,3% se pot bucura de un nivel mediu de viață, având un venit lunar de până la 1580 de dolari. 1,1% din cetățeni câștigă în fiecare lună între 1580 și 2370 de dolari, iar 0,7% din p o p u l a ție au venituri lunare mai mari de 2300 de dolari.
În data de 21.12.2011, coșul minim de consum a constituit 212 dolari, însă în mod paradoxal, salariul minim pe economie constituie doar 144 dolari. Guvernul rus a decis înghețarea acestuia în 2012, iar o eventuală majorare în anii următori va depinde de situația economică din țară.
În regiunea Moscova, pe data de 1 septembrie 2011, salariul minim constituia 344 de dolari.
De notat că în SUA o familie de trei membri trăiește la nivelul sărăciei, dacă are un câștig lunar de 1525 de dolari.
Salariul minim pe economie în Luxemburg constituie 1642 de euro, în Irlanda – 1462 euro, Belgia – 1387 euro, România – 153 euro, Bulgaria – 123 euro, în SUA – 7,25 dolari/oră. Indemnizațiile sociale acordate unui refugiat șomer în Uniunea Europeană se ridică la suma de 800 de euro.
Crește numărul musulmanilor !
În Rusia locuiesc peste 23 milioane de musulmani.
În ultimii 15 ani, numărul acestora a crescut cu 40%. La Moscova locuiesc mai mulți azeri decât la Baku și mai mulți tătari decât la Kazan. Se preconizează că în 2050 fiecare al patrulea cetățean al FR va fi musulman.
Șeful consiliului muftiilor din Rusia a decis înregistrarea altor 100 de comunități islamice noi și cel puțin 10 organizații religioase musulmane. La Moscova și alte orașe mari din Rusia ar putea apărea judecătorii islamice.
Liderii musulmani propun ca simbolurile creștin-ortodoxe să fie eliminate de pe stema Federației Rusiei, iar unul din capetele vulturului să fie încununat cu o semilună.
Dacă numărul musulmanilor va crește cu asemenea ritmuri, atunci nu este exclus ca, în viitor, comunitatea lor să ceară instituirea unui post de vicepreședinte musulman al FR. Poate din acest motiv, Vladimir Putin a propus ca și Rusia să fie admisă în Confederația Islamică.
În 2007 din bugetul de stat au fost alocate 800 mln. ruble (peste 23,5 mln. dolari) pentru dezvoltarea islamului din Rusia. Suma totală ce va fi alocată pentru realizarea programului de dezvoltare a Caucazului de Nord până la 2025 va fi de circa 162 miliarde de dolari.
Potrivit organizației naționale a musulmanilor ruși, în fiecare vineri, doar în Sankt Petersburg, cel puțin trei ruși se convertesc la islam. Majoritatea neofiților provin din mediul studențesc.
În Rusia există peste 3 mii de moschei. Pentru studenții din Cecenia se oferă 600 de locuri finanțate din buget la instituțiile de învățământ superior din Moscova. În 2011, Ingușetia a primit 700 de locuri de la buget, iar Daghestanul – 153.
Dacă se vor menține ritmurile actuale de extragere a zăcămintelor naturale, atunci rezervele de petrol, uraniu, cupru și aur se vor epuiza în 2015, iar cele de gaz – în maximum 25 de ani. Dintre resursele rentabile vor rămâne doar pădurile.
În Rusia, doar 16,7 milioane de oameni au pașapoarte. Anul trecut, doar 6% din p o p u l a ția Rusiei au fost peste hotare.
Instanțele de judecată au emis în primele luni ale acestui an 185 mii de decizii care interzic datornicilor să părăsească teritoriul Federației Ruse.
Potrivit unui sondaj de opinie, cetățenii ruși au fost interesați în mod special de două subiecte importante din viața statului: obținerea dreptului Federației Ruse de a organiza Campionatul Mondial de Fotbal în 2018 și rochia cumpărată de actrița Anastasia Zavorotniuc.
37% din cetățenii ruși susțin că artistul lor preferat este umoristul Evgheni Petrosian. 32% din cetățeni sunt ferm convinși că Soarele se rotește în jurul Pământului.
Cel mai vândut produs în 2010 a fost bâta de metal cu aparat electroșoc încorporat.
În Rusia, doar nouă persoane din 100 dețin arme înregistrate.
Economie bazată pe gaz și petrol
Potrivit Serviciului Federal Vamal, principalele produse exportate de Rusia sunt gazul și petrolul (70%).
Urmează metalele feroase (15%) și lemnul (10%). Alte categorii de produse, inclusiv tehnologii și armament, constituie 5% din exporturi. Economia rusă contribuie la PIB-ul global cu doar 2 la sută.
Prestarea serviciilor sexuale a devenit una din activitățile cele mai p o p u l a re. Mai mult de 60% din femei din Rusia consideră că nu are niciun rost să aibă relații intime cu partenerul fără a obține un câștig material.
Siberia „pustie”
83% din cetățenii ruși nu cred că pot să influențeze deciziile luate de instituțiile statului. 74% din p o p u l a ție consideră că nu sunt pregătiți pentru a participa la viața politică a țării. 62% din cetățeni ai FR susțin că se descurcă singuri și încearcă să evite orice contact cu autoritățile. 3% din oameni declară că și-au atins scopul apelând la organele de conducere. 69,8% trăiesc un sentiment de rușine pentru țara lor.
Majoritatea p o p u l a ției FR este concentrată într-un triunghi format din orașele Sankt Petersburg (nord), Novorosiisk (sud) și Irkutsk (est). Siberia ocupă ¾ din teritoriul FR, însă doar un sfert din p o p u l a ț i e locuiește în această regiune, în special de-a lungul căii ferate transsiberiene.
Majoritatea migranților din Rusia vin la Moscova (60%) și Sankt Petersburg (18%). Toate încercările Kremlinului de a p o p u l a regiunile de est ale Rusiei s-au soldat cu bani aruncați în vânt. În Moscova locuiesc 13% din p o p u l a ția țării sau fiecare al optulea locuitor.
Potrivit ultimelor estimări, p o p u l a ț i a FR numără 127,2 milioane de locuitori, dintre care 83% (peste 105,5 milioane) locuiesc în orașe și orășele, în condițiile în care în Moscova sunt înregistrați 13.737.000 locuitori, în regiunea Moscovei – 7.743.000 locuitori, în Sankt Petersburg – 6.982.000, iar în regiunea Leningrad – 3.534.000 de persoane (inclusiv rezidenții temporari și imigranții străini).
Din numărul total al p o p u l a ț iei, 53% de cetățeni ruși (67,4 milioane) sunt de vârsta a treia și aproape de vârsta de pensionare. Corpul armatei, precum și personalul întreprinderilor militare, centrelor de cercetare și universităților de profil militar numără peste un milion de persoane.
În cadrul serviciilor secrete lucrează 2.160.000 de persoane, în organele de drept – 2.541.000 de persoane, iar numărul total al angajaților în serviciile vamale, fiscale, sanitare și alte inspecții se ridică la 1.256.000. În organele de licențiere și control sunt angajate 1.321.000 de persoane, în corpul diplomatic – 91 mii, în ministere și agenții federale – 1,25 milioane, la fonduri sociale și de asigurare – 1.727.000.
În Federația Rusă există 1.872.000 de deputați și funcționari ai organelor de conducere de toate nivelele, 529 mii de preoți și lucrători ai lăcașurilor sfinte,1.843.000 de notari, avocați și deținuți, 1.977.000 de detectivi și agenți de pază și peste 8,4 milioane de șomeri.
În total, în Rusia trăiesc 93.450.000 de bugetari.
Olimpiada de iarnă din Vancouver a costat 1,75 miliarde de dolari. Potrivit calculelor Ministerului Dezvoltării Regionale, Olimpiada-2014 din Soci a costat 46 miliarde de dolari.
Valoarea totală a programului „Apollo” realizat de NASA pentru cercetarea Lunii a constituit 25,4 miliarde de dolari.
„Gazprom-Media”, compania-fiică a concernului „Gazprom”, controlează posturile de televiziune NTV, TNT, NTV-Plus, NTV-Mir și NTV-America, posturile de radio „Eho Moskvy”, „Radio Troika”, „Pervoie populiarnoe radio”, „Do-Radio” „Sport-FM” și „Next”, compania de film „NTV-Kino”, agenția de publicitate „NTV-Media”, editura „Semi dnei”, ziarele „Tribuna”, „Izvestia” și „Kommersant”.
De asemenea, „Gazprom Media” intenționează să cumpere ziarele „Komsomolskaia Pravda”, „Ekspress-gazeta” și site-ul RuTube.
90% din știrile difuzate de televiziunile din Moscova vorbesc într-o notă pozitivă despre guvernare. Cel puțin 80% din mass-media rusă sunt controlate de autorități.

Prețul benzinei în statele exportatoare de petrol:
Turkmenistan – 2 cenți/l
Venezuela – 3 cenți/l
Iran – 9 cenți/l
Libia – 13 cenți/l
Arabia Saudită – 16 cenți/l
SUA (importă benzina) – 63 cenți/l (preț ce include și impozitul pe autoturism).
La 31 decembrie 2011, prețul unui litru de benzină Regular (92) la stațiile de alimentare din Sankt Petersburg a constituit 90 de cenți. În perioada 1998-2011, un litru de benzină Regular s-a scumpit de 12 ori la stațiile „Lukoil”.
Rusia ocupă locul 44 în clasamentul celor 100 de state care au introdus valorile minime ale conținutului de sulf în motorină, publicat de Centrul Internațional al Calității Carburanților (IFQC).
După cum afirmă experții, „motorina cu care se alimentează autoturismele din Rusia nu e bună nici măcar pentru încălzire”.
Benzina produsă de ruși a ocupat locul 84 în clasament, deși acum un an Rusia se afla pe poziția 50.
În SUA dintr-o tonă de petrol se produc 450 litri de benzină, în Rusia – doar 150 litri. În prezent, în Rusia activează 27 de combinate petroliere, toate fiind construite până la 1990.
Pe de altă parte, în ultimele două decenii s-au construit 1600 de fabrici de băuturi alcoolice.
Medicamentele sunt de trei-patru ori mai scumpe decât preparatele similare în alte state
Primele persoane ale Federației Ruse au la dispoziție 21 de reședințe la Sankt Petersburg, Soci, Ekaterinburg, Saratov, republica Adîghea și în regiunile Moscova, Karelia, Irkutsk, Novgorod, Tver și Krasnoiarsk.
Oficialii de la Kremlin dispun, de asemenea, de vaporul „Rossia”, iahtul „Sirius”, iahtul de lux „Olimpia”, iahtul de serviciu „Burevestnik” și iahtul „Pallada”. Întreținerea întregului patrimoniu se ridică la circa 1,5 miliarde de dolari. Spre comparație, președintele SUA are două reședințe: Casa Albă și Camp David.
Agenția federală „Roszdravnadzor” a început elaborarea unor amendamente pentru Legea preparatelor farmaceutice, care vor permite testarea medicamentelor pe copii. Potrivit legislației în vigoare, în Rusia este interzisă testarea clinică substanțelor medicamentoase pe minori.
În Rusia sunt înregistrați oficial: peste 12 milioane de invalizi, mai mult de 4,58 milioane de alcoolici, circa 2,87 milioane de narcomani, 978 mii de bolnavi psihic, circa 890 mii de bolnavi de tuberculoză, peste 22,4 milioane de hipertonici și cel puțin 2,38 milioane de persoane infectate cu virusul HIV.
Rusia ocupă locul doi în lume la capitolul medicamente contrafăcute. 82% din preparatele medicamentoase comercializate în farmacii sunt falsificate sau expirate. De obicei, „producătorii” nu adaugă cantitatea suficientă de substanță activă în medicamente sau fabrică pastile din cretă. Venitul obținut în urma comercializării medicamentelor falsificate se ridică la 300 milioane de euro. Doar 2% din întreprinderile de profil produc medicamente în corespundere cu normele internaționale și doar 10% din acestea pot utiliza materie primă locală. În Rusia, medicamentele sunt de trei-patru ori mai scumpe decât preparatele similare în alte state.

În 2007, alocațiile din bugetul de stat pentru sfera socială (educație, sănătate, cultură, sport etc.) au constituit:70,3% – în statele înalt dezvoltate, 64,1% – în republicile din America de Sud, 54,6% – statele din Asia, 50,1% – în țările din Africa și doar 15% – în Rusia.

salut 12-08-2014 - 15:17

Si?

Mai boule, macar ai o minima parere despre ceva ce e scris mai sus? Ai reusit sa citesti ceva din text, sau doar copy-paste?

Ca sa vezi ca esti prost ca noaptea, mai propagandistule de kkt, uite numai un exemplu:

Pretul benzinei -retardatii care au facut colectia aia de imbecilitati demai sus afirma ca in USA ar fi ” 63 cenți/l (preț ce include și impozitul pe autoturism).” (mda, trebuie sa se dea cititi, „ce desteapta e soola ca are cap”!).

Uite realitatea, mai boule spalat pe creier: pretu benzinei -premium, ca in Europa in statul New York:

http://www.newyorkgasprices.com/

(aici poti vedea preturile la pompa de pe teritoriu statului NY)

Dupa cum se observa, pe teritoriul statului NY cele mai mici preturi sunt intre $ 3.81 si $ 3.95 iar cele mai mari intre $4.57 si $ 4.89 per galon, un galon avand 3.78 litri.

facand socoteala, kktule propagandist prost ca oaia, iese ca pretul per litru ajunge si la $ 1.2 + , dublu fata de cat zice imbecilul ala pe acolo.

Toata borala citata de matale de, imbecil spalat pe creier e plina de astfel de „informatii” pentru retardati de la scoala de vara basista, ca deh, cele mai tari minciuni de azi sunt statisticile.

Asa ca ia-ti matale sursa – pe care oricum nu ai citit-o fiind prea lunga si e pericol de buba la neuronel – fa-o sul su baga-ti-o in cur, asta-i singura ei valoare.

pathfinder 12-08-2014 - 15:37

http://www.gasbuddy.com/gb_gastemperaturemap.aspx
3.04/3.78541=0.803083418
Adica ~ 0.8 $/litru minim.

Dar nu asta-i esenta articolului ala mai dobitoaco.

Tache 11-08-2014 - 22:43

În cursul convorbirii cu Vladimir Putin, “preşedintele Barroso a avertizat în legătură cu orice acţiune militară unilaterală în Ucraina, explicând că o astfel de intervenţie nu trebuie să aibă loc sub niciun pretext, nici măcar din raţiuni umanitare”.

Avem un exemplu de atitudine agresiva la adresa Rusiei, copilul vinovat, care trebuie pedepsit ca sa primeasca o lectie. Ce dreakului se crede Barroso asta ca este ? Exista in desfasurare un razboi total si o catastrofa umanitara chiar in curtea Rusiei, iar birocratul asta portughez crede ca poate sa spuna Rusiei ceea ce poate sa faca si ce nu ? Barroso si cei ca el trebuie sa faca cunostiinta cu tehnologia ruseasca de producere a durerii, ca sa inteleaga ca o javra de catel nu trebuie sa latre la un urs. UE si toate kurvele Unchiului Shmuel trebuie invatate lectia bunelor maniere si in cateva luni de zile chiar asta se va intampla.

UnUL 12-08-2014 - 07:56

Sorin Bocancea, Să percepem corect Rusia, Adevărul 16 mai 2014
Pentru a acoperi culpa şi intenţiile Moscovei în criza din Ucraina, o întreagă armată de aşa-zise conştiinţe critice îi ţin de vorbă pe europeni încercând să le inducă acestora un sentiment de culpă pentru anumite fapte săvârşite de americani. Între timp, Moscova îşi urmează planul. De acelasi autor Eurobâlciul Odă Primarului Nichita Noaptea Patriarhilor
În dezbaterile despre agresiunea pe care Rusia o săvârşeşte asupra unui stat suveran, Ucraina, se rostogoleşte în diferite forme un raţionament fals: Rusia poate să facă orice în Ucraina pentru că şi SUA a putut face orice în Irak; Rusia poate lua Krimeea pentru că şi ţările europene au permis separatismul în Kosovo ş.a.m.d.: deci, Rusia este îndeptăţită să facă ceea ce face în Ucraina, iar cine contestă acest lucru săvârşeşte cel puţin o eroare de judecată dacă nu chiar se încarcă cu o mare culpă morală. La acest sofism se mai adaugă şi altele menite să asigure un decor favorabil: agresarea Ucrainei de către Rusia se justifică pentru că nici europenii nu o duc prea bine; Rusia face bine pentru că lumea occidentală e plină de inechităţi; Rusia chiar trebuie să recurgă la astfel de acte pentru că Uniunea Europeană este un proiect fals; Rusia poate să facă orice pentru că oricum statele-naţiuni din aria ei de influenţă (în afară de ea!) sunt creaţii artificiale şi pentru că toate corporaţiile poluează ş.a.m.d..
Pentru orice om familiarizat cu o gândire onestă (dacă nu o fi şi această preocupare depăşită doar pentru că e nedreptate în lume sau din cauză că Rusia este supărată la un moment dat) falsitatea acestor raţionamente este evidentă. Seceta din Sahara nu poate fi condiţie necesară şi suficientă a invocării grindinei aşa cum frigul de la poli nu este o condiţie necesară şi suficientă pentru a purta palton în miezul verii mediteranene.
Suntem fiinţe istorice din ţări istoric constituite cu speranţa într-un viitor statornic. Valorile asumate şi istoriile comunităţilor noastre, de la sate la naţiuni, ne-au format simpatiile şi idiosincraziile. Chiar dacă educaţia noastră europeană are ca pilon umanismul, pe care UE şi l-a asumat în Tratat, tot ceea ce ni se întâmplă zi de zi este puternic marcat de vecinătăţi şi contingenţe. Iar una dintre cele mai traumatizante experienţe istorice a unei mari părţi din Europa a fost provocată de URSS.
În numele păcii mondiale, URSS şi agenţii săi din fostul lagăr socialist au săvârşit crime ce le depăşesc cantitativ pe cele săvârşite de către fascişti. Iar cea mai mare crimă este mutilarea morală a unor întregi comunităţi. Ingineriile sociale dictate de la Moscova au lăsat urme adânci şi motive de conflict pe care astăzi tot Moscova le exploatează sub ipocritul motiv al apărării drepturilor unor oameni care nu s-au plâns că le-ar fi fost încălcate.
Istoria ţării mele a fost marcată în mod nefast de această vecinătate. Nu din Irak, nu din SUA, nu din Cuba, nu din Bolivia şi nici din China au venit nenorocirile României timp de peste jumătate de secol, ci de la Moscova, din capitala Rusiei/URSS/Rusiei. În numele păcii mondiale şi a unei ideologii universaliste, Moscova a trasat hărţi cum a dorit, a deportat pe cine a vrut, a jefuit cum a vrut ş.a.m.d. Acum, în numele unui naţionalism în varianta lui tribală face aceleaşi lucruri. Eu nu pot să accept astăzi demonstraţiile de violenţă ale Rusiei doar pentru faptul că şi în altă parte se moare. Nu pot să privesc detaşat sau critic gesturile Moscovei doar din solidaritate faţă de popoare îndepărtate spaţial şi istoric de România. Nu pot accepta pasiv această violentare a lumii mele doar pe motiv că, în general, în lume nu e pace sau pentru că şi americanii au ucis. În istoria ţării mele şi în istoriile ţărilor vecine ţării mele ruşii au ucis. Nu ştiu dacă irakienii, bolivienii sau cubanezii au fost empatici faţă de drama noastră de peste jumătate de secol, nu ştiu dacă i-au plâns pe deportaţii în Siberia sau pe cei ucişi fără judecată de către stalinişti. Dar ştiu că europenii din această parte au trecut odată cu românii printr-o mare dramă provocată de Moscova.
Educaţia noastră de europeni este una în spiritul păcii pentru că europenii, pământenii cu cea mai violentă istorie, fac de peste jumătate de secol efortul de a-şi gestiona problemele astfel încât contextul să nu mai fie letal pentru nimeni. În acest context, la graniţa de Est apare din nou ameninţarea Moscovei, care vede într-o asemenea educaţie o mare slăbiciune. Tocmai de aceea şi-a mobilizat o armată de aşa-zise conştiinţe critice care, profitând de predispoziţia la meditaţie şi pacifism a formatorilor de opinie, să inducă un fel de culpă europenilor pentru faptul că aliaţii lor, americanii, au încălcat legislaţia în nu ştiu ce parte a lumii. Cât timp europenii sunt astfel ţinuţi de vorbă, Moscova calcă în picioare legislaţia în Europa. Pentru asta şi nu pentru altceva europenii ar trebui să simtă un sentiment de ruşine.

salut 12-08-2014 - 14:54

Lasa-ne mai kktule cu servitele tale.Imbecili care va promovati unul pe altul, ca altfel nici dracu nu va citeste infantilismele.

UnUL 12-08-2014 - 14:56

Nu era pentru tine : tu ești prea cretin și prea încremenit în ideile tale fixe ca să pricepi ceva.

UnUL 12-08-2014 - 14:57

Du-te și pupă-i în rect pe ruși!

pathfinder 12-08-2014 - 15:08

Vezi ma ca plange Moscova.
Putina-i pe duca.
Fugi acolo!!!

Antibasistul 12-08-2014 - 06:44

O Ucraina mai mica ar fi buna pentru Romania!

ValVerde 12-08-2014 - 06:57

Cit de mica ?

Antibasistul 12-08-2014 - 15:49

Cît de mica?
O Ucraina fara parrtea estica si sudica po pu lata de rusi!!

UnUL 12-08-2014 - 07:40

La fel și o Rusie…

Tache 12-08-2014 - 15:59

Nici Bugeacul si Bucovina de Nord n-ar strica……..

pathfinder 12-08-2014 - 16:11

Apai vorbeste cu Putina sa le dea inapoi si vom striga in gura mare:
Bravo Rusia!
Acu poti sa-ti iei si tu Novorusia!

Tache 12-08-2014 - 16:29

Chiar nu mai ai niciun pic de demnitate ? Sunt ale lui, ca sa poata sa le dea, sau ale evreilor bolsevici si rusofobi de la Kiev, pe care ii sustii tu ?

salut 12-08-2014 - 16:53

Ucraineanu’ rujat e disperat de propria-i prostie. Acum o sa zica ca a facut o gluma. Sare si tac-so imbecil de Cluj, „ba nu, ba tu” sa se minuneze ce gluma mareata a facut fi-so pidosnic cand a zis ca Bugeacul si Bucovina sunt la rusi.
Pupatori de cururi antinationali, la comanda straina. Ei latra la ala care NU are teritorii romanesti si il pupa in doseni pe ala care le are, ba mai mult, a interzis si cateva drepturi ale pop.ulatiei romanesti de acolo. C-asa le zice Vocea !

pathfinder 12-08-2014 - 16:55

1. Daca Romania primeste inapoi Bucovina de Nord, Tinutul Herta si Bugeacul renunt la orice urma de demnitate!
Parol!

2. „Sunt ale lui, ca sa poata sa le dea…”
Pai hai sa vedem cum stam…
Teritoriile alea au fost luate de URSS.
Mostenitoarea URSS-ului, din toate punctele de vedere legale si nu numai, este Rusia.
Deci Rusia trebuie sa le dea inapoi!

Aaaa, le-au facut cadou unei entitati absolut noi numita Ucraina?!?
Apai sa ia inapoi toate cadourile facute entitatii si sa le imparta proprietarilor de drept: Romania, Ungaria, Polonia, Belarus si … Rusiei.

Dar nu unele da si altele nu!
Inteles domnu’ mancurt?!?

pathfinder 12-08-2014 - 16:57

Ia uite ca aparu si rusnaco-tovarasu’ salut.
Citeste bine, tovarase!
Dupa aia da-ti un sut in coaie!

salut 12-08-2014 - 17:06

In actualul context, trebuie sa fii total imbecil ca sa faci astfel de afirmatii:

” Teritoriile alea (Bucovina si Bugeacul, actualmente in Ukraina) au fost luate de URSS.
Mostenitoarea URSS-ului, din toate punctele de vedere legale si nu numai, este Rusia.
Deci Rusia trebuie sa le dea inapoi”

hahaha, ukraineanu zice ca porumbul meu care e la tac-so in pod trebuie sa fie inapoiat de vecinul lui tac-so, vecin pe care tac-so il injura si nu-l primeste in curte.

Dumnezeule, ce cretin ! Ia sa vezi ca vine chiar tac-so – imbecilul de Cluj – si zice „asa-i, asa-i, ba nu, ba tu ” Acusica apare !

pathfinder 12-08-2014 - 17:52

Ai uitat sa precizezi ceva in exemplul tau tampit:
daca tac-so a dat vecinului porumbul ala apai trebuie sa-l restituie fie ca se cearta au ba cu el.
Simplu ca bunaziua!
Pricepi rusnac tampit?

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
Bai, deci Tache e cu cinci clase peste tine.
Macar ala cauta tot felul de articole de la ciudatii lui dar nu da asemenea exemple bumerang…

UnUL 12-08-2014 - 17:55

Nu caută respectivele articole, îi sunt trimise de angajatorii lui.

Antibasistul 12-08-2014 - 18:13

un NUL iar s-a dat de gol ca articolele care le posteaza sunt trimise de angajatorul lui, SRI-ul lui Basescu!!!
El crede ca toți postacii sunt ca el!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-08-2014 - 08:23

NEMERNICULE ….. R U S I A nu este ultima carte pe care sa o joace la p o k e r a s UnUL ca tine !
La C A C E A L M A U a numita ,, 10 ani de CONDUCERe DEZASTRUOASa a
R O M A N I E I”!
10 ani de INFOMETARe SISTEMATICa a P O P O R U L U I
R O M A N !

HOTZILOR nu mai detzinetzi nici un AS in MANECA ,
doar …A s u l de ….P I K A !

GAIA —matzu !

UnUL 12-08-2014 - 09:01

Rusofil împuțit, Rusia este Răul absolut.
Și aici nu vorbim de cum a fost și este condusă România.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-08-2014 - 09:31

schizoidule …iarasi esti in sevraj , se permanetizeaza simptomatica descrisa la capitolul SCHIZOFRENIE ! …
…. RAUL ABSOLUT pentru P O P O R U L
R O M A N este IL DIABOLO ;
T R A I A n B A S E S C U
secondat de P E D E L E P R O Z E R I E !

UnUL 12-08-2014 - 10:23

Aici nu e vorba de poporul rom\n (sau nu numai) ci de situația geo-politică, tâmpițel. Despre obsesia ta Băsescu treci dreaku și postează la alt articol!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-08-2014 - 11:59

…gunn oiere-gunn oiere , de

…,,OBSESI ” vei scapa in
skurt timp !
…Pwe katawalk ,
…Cu DIABOLO !
PSS . si treci la corecturile de
.. rigoare + NOTELE de la schizoidul
de Bat_YAM .
DOI / DUO SKEEZI !

UnUL 12-08-2014 - 12:20

„Nu spera și nu ai teamă!”
„Obsesii” cu 2 i, vită!

pathfinder 12-08-2014 - 09:55

„Vladimir Putin a anunțat cǎ Rusia este pregătită să trimită un “convoi umanitar” în estul Ucrainei.”

Rusia poate trimite respectivul convoi doar cu aprobarea Ucrainei.
Pentru ca e vorba de teritoriul Ucrainei.
Intai sa ceara voie de la Ucraina.
Si daca presedintele Ucrainei va considera ca este necesar ajutorul Rusiei atunci Putina poate sa trimita convoiul ala „umanitar”.

Si eu cred ca Moscova trebuie ajutata umanitar.
Nu le-ar strica cateva bombe in cap.
Selectiv.

Tache 12-08-2014 - 14:15

Cand regimul incompetent al lui Obama a decis sa darame guvernul ales in mod democratic din Ucraina, sa instaleze un guvern marioneta selectionat de doamna Nuland si sa ocupe prin mijloace subversive aceasta tara, a uitat ca partile de sud si de est ale Ucrainei, Novorusia, sunt teritorii istorice rusesti pop.ulate de catre rusi, care au fost atasate recent RSS Ucrainene de catre regimul comunist bolsevic. Dupa cocotarea la putere, marionetele rusofobe de la Kiev au demonstrat, prin cuvant si prin fapte, ura lor fata de rusii din Ucraina. Timosenko vroia sa dea si cu bombe nucleare in ei, nu numai sa interzica total limba rusa. In legitima aparare, rusii din Ucraina, adica din Crimeea si din Novorusia, au cerut alipirea la Rusia, in urma unor referendumuri democratice si a unor majoritati foarte clare. Putin a acceptat alipirea Crimeei, dar a refuzat alipirea Novorusiei, sperand sa contracareze propaganda de razboi indreptata impotriva lui.

Asta s-a intamplat si se intampla in lumea reala pathfinderica ! Tu in ce lume traiesti ?

pathfinder 12-08-2014 - 14:48

Ba tampitule, eu vorbesc despre fapte din realitate:
„Rusia vrea sǎ trimitǎ un convoi umanitar ȋn estul Ucraina”
Rusia chiar vrea.

Tu vorbesti despre „realitati” din mintea ta de nebun rusnac…:
„… Obama a decis sa darame guvernul ales in mod democratic din Ucraina …”
Asta e realitate paralela…

E o mare diferenta bre.
Intelegi?!?

Tache 12-08-2014 - 15:18

Despre ce Ucraina vorbesti ? Ucraina a disparut odata cu daramarea guvernului legitim, ales in mod democratic ! Dupa acest eveniment au aparut alte formatiuni, Junta pucista de la Kiev si separatistii din Novorusia, care sunt AMBELE, IN ACEEASI MASURA, fie legitime, fie ilegitime, depinde din ce punct de vedere privesti. Eu consider autoritatile din Novorusia mai legitime, datorita referendumurilor democratice pe care le-au organizat, in contrast cu alegerile masluite clar, prin care Porosenco s-a autoproclamat presedinte.

Deci despre ce Ucraina vorbesti ? Ultimul presedinte legitim al Ucrainei, Ianukovici, a fugit in Crimeea si Novorusia, din calea pericolelor de asasinat. Un presedinte legitim si democratic ales, daca devine foarte nepop.ular, se da jos de la putere doar prin respectarea legilor tarii, prin alegeri democratice sau referendum de destituire.

pathfinder 12-08-2014 - 15:40

„Ucraina a disparut…”
„…referendumurilor democratice…”

Esti cu pluta domnu’ din Kiseleff.
Dar daca asa ti-au spus ai tai, continua pe linia asta.

Intrebare pentru idiotii de la Moscova:
Daca „Ucraina a disparut” unde trimit ei „un convoi umanitar”?!?

Bai idiotilor, schimbati discursul ca rad si curcile de voi…

UnUL 12-08-2014 - 15:46

Mda : e cu pluta rău de tot. Sau, mai probabil, e postac plătit de ruși (vezi articolul din Adevărul) și își face treaba de dezinformare.

Tache 12-08-2014 - 15:54

„Daca “Ucraina a disparut” unde trimit ei “un convoi umanitar”?!?…..”

In Novorusia, rezultata prin unirea Republicii Pop.ulare Donetsk cu Republica Pop.ulara Lugansk.

pathfinder 12-08-2014 - 16:10

De acord!
Daca „convoiul umanitar” va fi alcatuit numai din rusoaice frumoase care sug lula.
Sa intareasca ucrainenii dezumanizati de mama Rusia.
Dar fara tancuri!
Win-win situation!

UnUL 12-08-2014 - 15:36

Alegeri măsluite? Tu ești bolnav la căpșor, Tăchiță? Poroșenko e președinte legitim, a fost ales cu peste 50% din primul tur.

Tache 12-08-2014 - 15:51

Despre masluirea alegerii lui Porosenco in Ucraina cu alta ocazie, acum este mai important sa ne concentram asupra CRIMINALITATII lui. Malaezia acuza Ucraina de doborarea avionului MH 17, printr-un articol publicat in New Straits Times. Media din Malaezia este controlata foarte strict, asa ca acest articol poarta amprenta statului malaezian.

http://www.nst.com.my/node/20961

Criminalitate si genocid pe toate fronturile, cand vine vorba de evreii care au acaparat puterea prin violenta in Ucraina, dupa metodele bolsevice patentate de ei acum 100 de ani.

UnUL 12-08-2014 - 15:56

Hai s-o lăsăm baltă : Poroșenko a fost ales corect și democratic, insurgenții ruofoni au doborât avionul malaezian – o știe oricine care nu suferă de orbul găinilor, etc. Iar tu îți primești postările „în plic” de la angajatorul rus.

Tache 12-08-2014 - 16:02

Las-o tu balta ! Adevarul iese la suprafata precum uleiul turnat in apa…

Tache 12-08-2014 - 16:07

Michael Bociurkiw, reprezentantul OSCE care a ajuns la locul prabusirii si a declarat ca MH-17 a fost doborat de tirurile de mitraliera de calibru foarte, foarte greu, este galitian si etnic ucrainian ! 99% din oameni pretuiesc si vor sa stie adevarul, caci recunosc instinctiv ca adevarul este viata, iar minciuna este moarte.

pathfinder 12-08-2014 - 16:24

Photos from the devastated scene of the Malaysia Airlines MH17 crash strongly suggest the plane was shot down by a surface-to-air missile, according to aviation and weapons experts. In support of that verdict, the New York Times has published a selection of photos of the wreckage taken by reporters on the ground.

The pieces of wreckage in question were found several miles away from where the bulk of the plane and its contents fell. An analysis for the Times by IHS Jane’s, a defense consultancy, said the photos suggest “that the destruction of the aircraft was caused by a supersonic missile that apparently exploded near the jet as it flew 33,000 feet above the ground.”

While it’s still impossible to tell the exact make and model of the missile used, the pock-marked surface of the plane debris, blistered paint and the pattern of small indentations that look like not unlike bullet holes are consistent with damage caused by surface-to-air missiles like the Russian built SA-11, say ballistics specialists. The new evidence casts doubt on Russia’s claims that Ukrainian forces shot the plane down.

http://www.newsweek.com/malaysia-airlines-flight-mh17-downed-supersonic-missile-expert-analysis-suggests-260483

Tache 12-08-2014 - 17:41

We know that members of the Israeli military led the violent overthrow of the elected government of Ukraine in February 2014, and we know that Malaysia Airlines Flight MH17 was shot down while flying through the air traffic control region of Dnepropetrovsk, where the governor, Igor Kolomoisky, happens to be an Israeli billionaire involved in aviation companies. Furthermore, Yaron Mofaz, a relative of Shaul Mofaz, former chief of staff of the Israeli military, oddly took a photograph of the ill-fated Malaysian plane at the airport in Amsterdam shortly before it was shot down, which he then provided to Reuters.

……………………………………………………………

The Downing of MH17 – Is Israel Involved?

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=102261

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-08-2014 - 19:31

Dupa un animal ca tine si kanalia perfekta a castigat alegerile din 2009 si a …castigat si la REFERENDUMUL din 2012 unde 7,4 milioane au votat pt . Il CAPO di Tutti !
Animal amphutzit!

pathfinder 12-08-2014 - 19:53

Bai Tache, tu simti diferenta dintre „greutatea” site-urilor pe care ti le propun eu si alea pe care le propui tu?
🙂

Tache 12-08-2014 - 14:41

Sa radem de marionetele americane proaste, de merele poloneze si de ambasadorul Poloniei la Washington !

http://vineyardsaker.blogspot.it/2014/08/polish-ambassadors-freedomapples-appeal.html

salut 12-08-2014 - 16:42

Pentru cine e interesat de subiect:

„Revelations of German Pilot: Shocking Analysis of the “Shooting Down” of Malaysian MH17. “Aircraft Was Not Hit by a Missile””

http://www.globalresearch.ca/german-pilot-speaks-out-shocking-analysis-of-the-shooting-down-of-malaysian-mh17/5394111

Realitatea e ca daca se dovedeste ca UKR a doborat avionul ala, in functie de reactia rusilor, UKR se va micsora subit. Ca Georgia.

salut 12-08-2014 - 16:45

„…the New York Times has published a selection of photos…” (articol pro-UKR)

„Peter Haisenko in Cockpit of Condor DC 10

First, I was amazed at how few photos can be found from the wreckage with Google. All are in low resolution, except one: ” (pilot german)

============================

S-ar putea sa fie inscenarea deceniului !

ValVerde 12-08-2014 - 16:53

Hahahah…dobitoaca cirezii…global research !
Ca si articolul preluat de blogul malaezian pe care il cita Tache rusnacul.

Astea sunt sursele lui briel, cel mai destept dintre nevertebrate.

salut 12-08-2014 - 16:55

Nu-ti intina creierasul cu site-uri incorecte politic.

ValVerde 12-08-2014 - 17:04

Site-uri create de idioti, cu teorii abracadabrante, nu au nimic de a face cu corectitudinea politica.
Au de a face cu sfidarea inteligentei medii, cu perceperea realitatii, cu bunul simt si nu in ultimul rind cu dereglari patologice.

Ti se potrivesc in mod natural.

ValVerde 12-08-2014 - 16:56

Global Research

hahahahahahha

In 2001, Chossudovsky founded the Centre for Research on Globalisation (CRG), located in Montreal, Canada, becoming its editor and director. It is „committed to curbing the tide of globalisation and disarming the new world order”.[6] CRG maintains websites in several languages, including the English-language GlobalResearch.ca, which are critical of United States foreign policy and NATO as well as the official explanation of the September 11 attacks in 2001 and the war on terror. He said that the Free Syrian Army was created by NATO.[7] Chossudovsky also claimed that deaths of protesters in the Maidan Square in Kiev were „triggered by Neo-Nazi elements”, used „to break the legitimacy of a duly elected government.”[8] He is a favoured commentator at Russia Today.[9] His opinion is regularly asked for by Press TV.[4][5][6]

Criticism
At the time of the Kosovo war Mike Karadjis accused Chossudovsky of setting out a ‘meticulous frame-up’, ‘full of half-truths, assumptions, and innuendoes about the Kosovo Liberation Army’s alleged use of drug money’, seeking to discredit the KLA.[10]In his book Bosnia, Kosova, and the West, Chossudovsky is referred to as a noted ‘apologist for the Milošević regime’.[11]

A 2005 article in The Jewish Tribune criticized GlobalResearch.ca as „rife with anti-Jewish conspiracy theory and Holocaust denial.” B’nai Brith Canada had complained that there were comments on a forum that questioned how many Jews died in the Holocaust. Website editor Michel Chossudovsky responded that there was a disclaimer that the website was not to be held responsible for the views expressed in the forum, and he had the comment removed. He also said that he was of Jewish heritage and would be one of the last people to condone antisemitic views.[12] The same article also reported that B’nai Brith Canada wrote a letter to the University of Ottawa (Chossudovsky’s former employer) asking for the university „to conduct its own investigation of this propagandist site.”[12]

Terry O’Neill, in the Western Standard included Chossudovsky on the list of „Canada’s nuttiest professors, those whose absurdity stands head and shoulders above their colleagues”;[13] criticizing Chussodovsky’s thesis and views — that the U.S. had knowledge of the September 11 attacks before they happened; that Washington had weapons that could influence climate change; and lastly, that the large banking institutions are the cause of the collapse of smaller economies — as „wild-eyed conspiracy theories”.[13]

UnUL 12-08-2014 - 17:03

Am mia vorbit de gunoiul ăsta de Global Rearch și de cretinul de Chossudovsky. Din păcate cam toate sursele tale sunt de genul ăsta, adică de tot rahatul.

UnUL 12-08-2014 - 17:04

„mai”

briel 12-08-2014 - 21:11

Nu mai conteaza acum sursele, pentru ca toate au tacut subit. Acusica se face saptamana de cand subiectul a fost abandonat … nu mai este important. Putin a trecut si peste asta.

Mai interesant esta ca Ukr a amenintat ca opreste toate livrarile de gaze dinspre Rusia si imediat Europa s-a rastit la ea. Pe urma au facut trei pasi de balet inapoi.

Si asta este mai interesanta:

http://www.worldbulletin.net/haber/141855/obama-says-west-must-focus-on-china-not-russia

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult