Acasa InternationalExterne UPDATE: Rusia vrea sa deschida baze militare in Ucraina, la granita cu Romania. O miscare similara face si Kievul care reactiveaza baza de la Bolgrad

UPDATE: Rusia vrea sa deschida baze militare in Ucraina, la granita cu Romania. O miscare similara face si Kievul care reactiveaza baza de la Bolgrad

scris de Ziua Veche
11 afisari

 

 

 

 

 

.Federatia Rusa are in vedere deschiderea de noi baze militare, nu numai in Crimeea, dar si in Nikolaev, Odesa si chiar la granita cu Romania, scrie azi.md. Aceasta intentie ar putea fi realizata cu succes dupa modernizarea Flotei maritime militare rusesti din Crimeea, a declarat publicatiei ruse Nezavisimaia Gazeta, fostul comandant al Flotei Ruse de la Marea Neagra, amiralul Vladimir Komoedov.


Potrivit amiralului, acest lucru va fi posibil cu acordul si bunavointa Kievului si Moscovei si atunci obiectivele militare rusesti vor putea aparea la Nikolaev si Odesa, si, probabil, la gurile Dunarii, unde Ucraina si Romania au dispute teritoriale. „Posibilitatea de a extinde Flota Marii Negre spre Vest este un raspuns la extinderea spre est a NATO, unde de exemplu, in Romania si Bulgaria, Statele Unite au inceput instalarea de noi baze militare”,  a mai declarat fostul comandant al Flotei Marii Negre Komoedov.

 

UPDATE: Rusia si Ucraina ar putea semna in scurt timp un acord privind colaborarea intre serviciile de securitate, FSB, respectiv SBU, potrivit caruia membrii serviciului rus de contraspionaj se vor intoarce la Sevastopol. Amintim ca ofiterii FSB s-au retras din Crimeea in decembrie 2009 la ordinul fostei conduceri a Ucrainei. Pe langa aceasta, submariele rusesti vor reveni in portul Baklava, in care au fost inmatriculate anterior. Aceasta decizie a fost discutata la intalnirea din 8 mai dintre premierul rus Vladimir Putin si omologul sau Nikolai Azarov, scrie Nezavisimaia Gazeta.

Aceeasi publicatie scrie ca comandantul Flotei Marii Negre, vice-amiralul Alexandr Kletkov, nu a dezvaluit inca motivul care se afla in spatele extinderii bazelor militare ruse, si anume ca FSB asteapta constructii militare de anvergura, eventual si extinderea infrastructurii, cu dreptul de a-si discloca navele militare ruse si unitatile de tarm.

Totusi, in ciuda faptului ca acordul de ramanere a Floteri rusesti in Crimeea a fost prelungit, ministrul ucrainean de externe, Konstantin Griscenko, a declarat ca la documentul semnat in 1997 „nimic nu a fost adaugat si nimic nu s-a schimbat, ceea ce inseamna ca exista mai multe aspecte care raman nerezolvate”. El si-a exprimat speranta ca aceste probleme vor fi discutate si rezolvate de subcomisa privind Flota Marii Negre a Federatiei Ruse si ramanerea ei pe teritoriul ucrainean.

 

.Baza militara ucraineana, la Bolgrad

 

Noua putere din Ucraina ar putea redeschide bazele militare din localitatea Bolgrad, in sudul regiunii Odesa (n.red. – sudul Basarabiei, sub ocupatie ucraineana). Ele au fost desfiintate in anii de independenta ai Ucrainei, potrivit publicatiei ucraineana „Segodnya”, citata de inforusia.ro. Guvernatorul regiunii Odesa, Eduard Matviiciuk, a declarat ca, in cel mai apropiat timp, se va desfasura sedinta Consiliului National de Securitate si Aparare, unde va fi discutata aceasta problema, iar, pana la sfarsitul anului, in Bolgrad vor aparea primii militari. Potrivit unor surse neoficiale din ministerul Apararii al Ucrainei, in Bolgrad va fi dislocat temporar doar un batalion mecanizat cu un numar de pana la 600 persoane, care ar putea fi fortificat in timpul apropiat.
Potrivit expertilor, relocarea armatei ucrainene are loc din cauza situatiei strategice complicate in regiune. „Pe de o parte, avem Transnistria, unde Rusia isi intareste pozitia. Pe de alta, e vorba de Romania, care inainteaza deja Ucrainei pretentii teritoriale, referitoare la insula dunareana Maican”, sustin expertii. Sursa citata arata ca inca acum cativa ani, autoritatile ucrainene au atras atentia asupra faptului ca la granita cu Romania, Ucraina nu are nici o structura militara puternica.

 

0 comentariu

Heisselfut 06-04-2010 - 12:00

oare, ba asta, nu stai tu dracului la Alexandria, in Vlasca si in telemormanul tau ?

Huhu 06-04-2010 - 12:45

Baaa frinari da Bucuresti, baaaa ati bagat tara in cacat si o tineti in cacat VESNIC, FARA MILA!!!!!!!!!!!!!

Viorica Ianc 07-04-2010 - 03:58

Din tot ce ati prezentat mie mi-ar place
painea de casa. Io nu folosesc faina alba.
Si in cosul cu oua pentru culoare pun
cateva fire de patrunjel.
Cand esti tanar greutatile se suporta mai
usor si atunci ca drumul tine 5 ore !
Sanatate !

Joszi 07-04-2010 - 05:05

va rog sa introduceti cenzura pe forum, injuraturile retardatului huhuciu alunga oamenii care ar vrea sa citeasca articole si sa isi exprime parerile

Huhu 07-04-2010 - 07:03

Huuuuuooooooo!!!!!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS