Acasa InternationalExterne Rusia vrea să vândă armament Irakului

Rusia vrea să vândă armament Irakului

scris de M.A.
0 afisari

Rusia este gata să reia cooperarea tehnico-militară cu Irak, a declarat marţi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, cu prilejul unei vizite de lucru la Bagdad, relatează ITAR-TASS.

arme (kp.ru)

„Suntem pregătiţi să aprofundăm cooperarea şi în alte domenii, inclusiv în cel tehnico-militar”, a afirmat Serghei Lavrov, într-o conferinţă comună de presă cu omologul său irakian, Hoshyar Zebari. „Armata este un element important pentru păstrarea suveranităţii Irakului şi a unităţii sale teritoriale”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse, transmite Moldpres. Lavrov a anunţat, totodată, că îi va transmite premierului irakian un mesaj din partea preşedintelui rus, Dmitri Medvedev. În context, el şi-a mai exprimat speranţa că, în curând, companiile ruseşti vor reveni în Irak. La mai puţin de opt luni de la retragerea prevăzută a forţelor americane, Irakul nu şi-a reconstituit armata, destructurată după invazia din 2003, întrucât era suspectată de coaliţie că ar fi reprezentat un refugiu pentru susţinătorii fostului preşedinte Saddam Hussein.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult