Acasa InternationalExterne Ruşii, anti-Putin. Lanţ uman la Kremlin

Ruşii, anti-Putin. Lanţ uman la Kremlin

scris de M.A.
7 afisari

Mii de moscoviţi, simpatizanţi ai opoziţiei ruse, au format duminică un lanţ uman în jurul Kremlinului, în semn de protest faţă de regimul premierului Vladimir Putin, principalul candidat al prezidenţialelor din 4 martie.

Moscova - lant umanManifestanţii, cu panglici albe în piept – culoare ce simbolizează dezideratul de a avea alegeri corecte – s-au luat de mâini pentru a constitui un cerc de-a lungul Sadovoe Kolţo, arteră circulară cu o lungime de 15,6 kilometri în centrul Moscovei. Organizatorii au anunţat că, pentru a cuprinde întreg centrul oraşului este nevoie de 34.000 de persoane., transmite Agerpres. La acţiune au luat parte aproximativ 11.000 de persoane, potrivit estimărilor poliţiei, relatează agenţiile de presă ruseşti. Pe de altă parte, agenţiile de presă notează că cercul s-a închis totuşi.

Mulţi dintre automobiliştii care treceau pe Sadovoe Kolţo în timpul acţiunii fluturau panglici albe pe geam şi claxonau în semn de solidaritate cu participanţii la „Marele cerc alb”. „Alegerile presupun o concurenţă între candidaţi. Evident că nu-i putem trata cu seriozitate pe cei patru concurenţi pe care Putin însuşi şi i-a selectat. La scrutinul din 4 martie lui Putin i se vor opune nu caricaturile Jirinovski, Ziuganov, Mironov, Prohorov (contracandidaţii lui Putin), ci poporul rus, care mi se pare că şi-a pierdut îndelungata sa răbdare istorică”, a declarat presei fostul campion mondial de şah, opozantul Garry Kasparov.

În opinia sa, scrutinul de duminica viitoare va fi marcat de fraude electorale, el estimând că valul protestelor împotriva regimului va continua. „Cred că Vladimir Ciurov (preşedintele comisiei electorale centrale, acuzat de interferenţă cu puterea – n.r.) are deja rezultatele într-un seif. (…) Tot ce face Putin – de la modul în care şi-a anunţat candidatura, până la utilizarea resursei administrative în campania electorală – conferă alegerilor din 4 martie o tentă de farsă”, a adăugat Garry Kasparov, venit la „Marele cerc alb”, în Piaţa Smolenskaia, în faţa Ministerului rus al Afacerilor Externe.

Concomitent, un marş „pentru alegeri corecte” are loc la Sankt Petersburg, oraşul natal al liderului forte, Vladimir Putin, transmite presa rusă, precizând că la manifestaţie iau parte formaţiunea neparlamentară Iabloko, Partidul Comunist, Rusia Justă, mişcarea Solidarnost.

4 comentarii

laurentiu 26-02-2012 - 20:51

Putin va castiga iar. Puterea din Rusia daca are crestere economica tara mareste salarii, pensii pt. ca oamenii sa aibe o viata decenta. Resursele naturale din Rusia o ajuta sa fie puternica. Romania duce politica de stagnare a a salariilor, pensiilor, veniturilor. Suntem trimisi slugi la alti, mai mult ca orice tara din Europa. Rusia si alte tari europene nu au desfintat fabricile ca la noi, sunt multi functionari si angajatii bugetari si majoritatea este multumita.

urbos 26-02-2012 - 21:17

Putin e un dictator imputit la fel ca si Basescu, nu va castiga alegerile dar va declara ca le-a castigat, lucru pe care si dementul Basescu are de gand sa-l faca.

tomi 27-02-2012 - 00:44

In sfirsit te vad ca incepi sa vorbesti normal domnul meu.Nu mai speram sa aud ceva inteligent din directia ta si m-ai surprins cu textul tau. Imi scot palaria URBOS.
tomi

salut 27-02-2012 - 00:52

Garry Kasparov was born Garry Kimovich Weinstein (Russian: Гарри Вайнштейн) in Baku,[5] Azerbaijan SSR, Soviet Union; now Azerbaijan, to an Armenian mother and Jewish father….

=================

he,he, he….se leaga !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult