Acasa InternationalExterne Rusii au perturbat manevrele aeriene comune ale SUA si Japoniei

Rusii au perturbat manevrele aeriene comune ale SUA si Japoniei

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Două avioane militare ruseşti au pătruns în spaţiul aerian deasupra Mării Japoniei, în timpul unor manevre militare aeriene comune ale Statelor Unite şi Japoniei, la începutul săptămânii, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez.


Conform presei japoneze, exerciţiile au fost suspendate temporar din cauza acestei intruziuni petrecute luni, dar autorităţile ruse au anunţat că „Rusia nu a comis nici o încălcare a regulilor internaţionale privind utilizarea spaţiului aerian sau a regulilor de zbor”. Statele Unite şi Japonia au început vineri cele mai importante manevre militare comune pe care le-au organizat vreodată, pe fondul tensiunilor din peninsula coreeană, transmite Mediafax.

Cele două avioane de patrulă de tip Il-38 ale Forţelor aeriene ruse au survolat Marea Japoniei luni, în momentul în care se derulau exerciţii comune, a recunoscut în faţa presei purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yoshito Sengoku, confirmând o informaţie publicată de cotidianul Sankei Shimbun. Sengoku a precizat că Japonia a trimis imediat avioane de luptă în zona situată în largul peninsulei Noto, din centrul Japoniei, dar nu a oferit alte detalii.

Un purtător de cuvânt al Flotei ruse din Pacific, Roman Martov, a declarat pentru agenţia Interfax că „avioanele Il-38 menţionate în articole din presa străină (…) efectuau zboruri planificate în cadrul activităţilor cotidiene ale flotei”. „Rusia nu a comis nici o încălcare a regulilor internaţionale privind utilizarea spaţiului aerian sau a regulilor de zbor”, a subliniat el.

0 comentariu

Marilena 27-04-2010 - 06:10

De ce nu scrieti toate versurile?
„Nu mai plange,Base!
Plansul e de forma.
ANI nu e moarta,
Ani se transforma.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult