Acasa InternationalExterne Ruşii îi obligă pe locuitorii zonelor ocupate din sudul Ucrainei să folosească rubla ca mijloc de plată

Ruşii îi obligă pe locuitorii zonelor ocupate din sudul Ucrainei să folosească rubla ca mijloc de plată

scris de Misu Andrei
54 Afisari

Trupele ruse au început să ceară ca proprietarii magazinelor din unele localităţi pe care militarii Moscovei le-au ocupat în sudul Ucrainei să renunţe la produsele ucrainene şi la folosirea monedei naţionale grivna, folosind în schimb rubla, a informat vineri administraţia militară regională din Zaporojie, citată de agenţia locală Ukrinform, transmite EFE.

Această stare de fapt se înregistrează în două sate de lângă oraşul Melitopol, în regiunea Zaporojie (sud), unde „ocupanţii ruşi cer ca oamenii de afaceri locali să-şi deschidă magazinele, cafenelele şi alte centre de alimentaţie şi petrecere a timpului liber”, a explicat administraţia militară.

Regiunea Zaporojie, unde se găseşte cea mai mare centrală nucleară din Europa, se află la nord de Peninsula Crimeea, teritoriu ucrainean anexat ilegal de ruşi în 2014, cu încălcarea tratatelor internaţionale, notează EFE.

Militarii ruşi care ocupă în prezent Zaporojie spun că „una dintre condiţiile pentru funcţionarea în siguranţă (a magazinelor) este renunţarea la produsele ucrainene. Totodată, proprietarii (magazinelor) sunt „încurajaţi” să vândă produse fabricate în Crimeea ocupată şi să înceapă să introducă o „zonă pentru ruble„, a mai anunţat administraţia militară regională într-un comunicat de presă.

Potrivit locuitorilor din Vasilivka, unul dintre satele din regiune, numărul militarilor ruşi a crescut semnificativ în localitate, scrie Agerpres.

Militarii ruşi „staţionează în zone rezidenţiale, ascunzându-se în spatele civililor, folosindu-i pe aceştia pe post de scuturi umane. Se ştie totodată că invadatorii distribuie ajutoare umanitare şi medicamente doar acelora care sprijină făţiş ocupaţia şi promovează acţiunile lor criminale”, a acuzat administraţia militară regională.

În acelaşi timp, un număr semnificativ de locuitori din această regiune refuză să coopereze cu invadatorii ruşi, potrivit sursei citate.

1 comentariu

Mihai 29-04-2022 - 21:16

Cetatenii din zonele respective sunt rusi, asa ca nu mai mancati rahat nemestecat.
Acesti oameni au fost salvati de rusi din gherele poponarilor nazisti din tara lui Satan, Ucraina.
Cand armata rusa a intrat in aceste zone, cetatenii i-au intampinat cu bucurie pentru ca traiau de 8 ani in stres si erau omorati pe strada de lunetistii nazistilor drogati AZOV.
Ucraina, trara lui Satana va fi dezmembrata si teritorii le furate de Khazarul Stalin vor fi independente.
Reptilele naziste isi traiesc ultimile zile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult