Acasa InternationalExterne S-a stabilit cauza accidentului aviatic de la Moscova

S-a stabilit cauza accidentului aviatic de la Moscova

scris de C.P.
9 afisari

Anchetatorii ruşi au anunţat că accidentul aerian produs sâmbătă seara la Moscova a fost provocat de o defecţiune a sistemului de frânare. Aparatul s-a prăbuşit în urma unei aterizări de urgenţă provocând moartea a cinci persoane, informează AFP.

Avionul a aterizat corespunzător, însă dintr-un motiv nedeterminat a ieşit de pe pistă”, a indicat duminică pe postul public de televiziune directorul Agenţiei federale pentru transport aerian, Aleksandr Neradko.  Numărul mic al victimelor se datorează faptului că în momentul accidentului doar cei opt membri ai echipajului se aflau în avionul companiei ruse Red Wings, cu o capacitate de 210 locuri. Echipajul se întorcea dintr-o cursă în Cehia.

O însoţitoare de zbor, Tatiana Penkina, a decedat duminică din cauza rănilor, ridicând la cinci numărul victimelor. O sursă din cadrul anchetei a confirmat ipoteza privind apariţia unei defecţuni la sistemul de frânare şi a exclus o eventuală greşeală de pilotaj. Pentru stabilirea cauzei exacte a accidentului, anchetatorii vor examina datele din cutia neagră a aparatului, un Tupolev-204, care a părăsit pista de aterizare sâmbătă seara. Proprietarul companiei aeriene Red Wings, Aleksandr Lebedev, unul dintre criticii deschişi ai Kremlinului, a afirmat că avionul făcuse recent obiectul unui control tehnic detaliat.

5 comentarii

Huhu Ciu 30-12-2012 - 17:29

Avioanele ce vin dinspre Polonia si Cehia, din cauza fortei Coriolis care actioneza in sensul opus vectorului Kremlin, au oarece necazuri la aterizare.
Parca se poate face ceva?

ValVerde 30-12-2012 - 19:00

„Anchetatorii ruşi au anunţat că accidentul aerian produs sâmbătă seara la Moscova a fost provocat de o defecţiune a sistemului de frânare. Aparatul s-a prăbuşit în urma unei aterizări de urgenţă provocând moartea a cinci persoane, informează AFP.”

===

A aterizat de urgenta stiind ca are defectiuni la sistemul de frinare ??

Daca a aterizat „corespunzator” si pe urma nu l-au tinut frinele, de ce era „aterizare de urgenta” ?

urbos 30-12-2012 - 19:03

Corect, trebuia sa ramana in aer pana la venirea scafandrilor care sa repare sistemul de franare.

ValVerde 30-12-2012 - 19:19

Of doamne, mai copile, esti incetinel la minte.
Iti silabisesc, dar ia notite sa-ti scrii intrebarile.

1. Daca avionul a executat o aterizare de urgenta, inseamna ca se detectasera anomalii.
2. Erau anomaliile respective legate de sistemul de frinare ? Stia pilotul, inainte de aterizare, ca are probleme cu frinele?
Daca da, de ce prima reactie a fost „greseala de pilotaj” ?
3. Daca nu stia ca are frinele in pioneze, care a fost natura anomaliei care l-a determinat sa solicite aterizare de urgenta?
4. E traducatorul de la ZV suficient de pregatit ca sa relateze cu acuratete stirea ?

urbos 30-12-2012 - 19:27

Tipic. Dupa ce spui o cretinitate te contorsionezi ca s-o explici. Asta ca sa te faci de ras pana la capat.
Nu vezi ma ca pui numa intrebari? Daca nu stii nici tu, taci dreacu. Hahahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult