Acasa InternationalExterne Saif şi Saadi Gaddafi l-ar înlătura pe Muammar de la putere

Saif şi Saadi Gaddafi l-ar înlătura pe Muammar de la putere

scris de M.A.
2 afisari

Cel puţin doi fii ai liderului libian Muammar Gaddafi propun o tranziţie spre o democraţie constituţională care ar presupune retragerea de la putere a tatălui lor, a scrie The New York Times, citat de Agerpres.

Saif al-Islam al-Gaddafi

Saif al-Islam al-Gaddafi (captura BBC)

Citând un diplomat sub acoperirea anonimatului şi un responsabil libian informaţi în legătură cu acest proiect, cotidianul american semnalează că tranziţia ar fi condusă de unul dintre fiii colonelului Gaddafi, Saif al-Islam al-Gaddafi. The New York Times nu precizează dacă Muammar Gaddafi, în vârstă de 68 de ani, este de acord cu această propunere susţinută de fiii săi Saif şi Saadi al-Gaddafi. Însă, o persoană apropiată de fiii colonelului a semnalat că Muammar Gaddafi pare a fi de acord.

Această propunere privind o tranziţie spre democraţie scoate în evidenţă diferenţele ce există de mult timp între fiii colonelului Gaddafi. În timp ce Saif şi Saadi au fost la şcoala occidentală, Khamis şi Mutassim sunt consideraţi partizani ai liniei dure. Khamis al-Gaddafi este în fruntea unei miliţii proguvernamentale. Mutassim, consilier pe probleme de securitate naţională, este considerat un rival pentru Saif în competiţia pentru succesiune, potrivit The New York Times.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult