Acasa InternationalExterne Sancțiuni UE pentru șefii serviciilor secrete rusești

Sancțiuni UE pentru șefii serviciilor secrete rusești

scris de D.P.
15 afisari

Directorul Serviciului Federal rus de Securitate (FSB, fost KGB), Aleksandr Bortnikov, și șeful Serviciului de Informații Externe (SVR), Mihail Fradkov, fost prim-ministru, figurează pe lista celor 15 persoane sancționate vineri de Uniunea Europeană în legătură cu situația din Ucraina, listă publicată sâmbătă dimineața în Jurnalul Oficial al UE, transmite Interfax, citata de Agerpres.

Aleksandr_Bortniko_fsb

Aleksandr Bortniko, directorul FSB (KGB)

Alături de șefii serviciilor de informații ruse, pe lista menționată figurează de asemenea secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, adjunctul acestuia Rașid Nurgaliev, și liderul cecen Ramzan Kadârov.

Lista include și nume ale unor lideri din estul separatist al Ucrainei, între care Pavel Gubarev, ‘guvernatorul popular’ al Donbasului, Vladimir Antiufeev, fost șef al KGB-ului transnistrean devenit recent vicepremier al autoproclamatei ‘republici populare’ Donețk, Valeri Kaurov, ‘președinte’ al ‘republicii Novorossia’.

Consiliul Uniunii Europene a adăugat vineri 15 personalități ruse sau ucrainene proruse și 18 entități comerciale pe lista celor sancționate în legătură cu situația din Ucraina.

Aceste persoane și entități, considerate responsabile de acțiuni împotriva integrității teritoriale a Ucrainei, au fost adăugate pe lista celor care fac obiectul înghețării averilor și care au primit interdicția de viză de intrare în țările blocului comunitar.

5 comentarii

salut 26-07-2014 - 13:33

Nasol. Ce-o sa se faca Rusia?

UnUL 27-07-2014 - 14:17

Ni se fâlfâie de Rusiia, nu?

UnUL 27-07-2014 - 14:19

N.B: Ortografie conform cu pronunțarea din rusă, că altfel iar sare nătărăul de Salaud cu gura.

salut 27-07-2014 - 14:31

Ete fleosc. Esti doar precar alfabetizat, nu „ortografie kk-mk”. In plus, limitatule, eu ti-am dat peste bot la greseli grave, repetate de limba romana, nu la greseli de tastare. Ce fel de profesorique ziceai ca esti, mai creier rar ?

UnUL 27-07-2014 - 23:26

Greșelile grave și repetate au fost una! 🙂 Și pe final – cum ți-am scris, de altfel – o făceam expres ca să te enervez. Tu ai făcut infinit mai multe greșeli, pe care și le-am postat de vreo 2 or, de altfel.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult