Acasa InternationalExterne Sankt Petersburg. Staţia de metrou Bucureşti, inaugurată în ciuda MAE rus

Sankt Petersburg. Staţia de metrou Bucureşti, inaugurată în ciuda MAE rus

scris de M.A.
10 afisari

În ciuda scandalului iscat între MAE rus şi autorităţile locale, la Sankt Petersburg, a fost inaugurată vineri staţia de metrou „Bucureşti” (Buharestskaya).

Staţia de metro Buharestskaya, inaugurată în ciuda MAE rus

Staţia de metro Bucuresti-Buharestskaya, inaugurată în ciuda MAE rus

La ceremonia de inaugurare a participat şeful administraţiei oraşului Sankt Petersburg, Gheorghi Poltavcenko, potrivit Russkaia Slujba Novostei, care menţionează că, în aceeaşi zi, a fost inaugurată şi staţia de metrou Internaţională (Mejdunarodnaia), transmite Agerpres.

Comisia de toponimie a administraţiei din Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) a decis în luna iulie, după mai multe dezbateri, să menţină denumirea staţiei de metrouBucureşti(Buharestskaya), în pofida nemulţumirilor unor locuitori ai oraşului Sankt Petersburg, argumentând că arhitectura staţiei, care va fi inaugurată în decembrie, cuprinde deja imagini cu capitala României şi specific românesc.

În luna octombrie şi MAE rus şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că staţia se va numi „Bucureşti. Într-o scrisoare adresată autorităţilor oraşului, citată de presa rusă, se menţiona că România este un stat care nu poate fi numit prietenos, iar relaţiile cu acesta stagnează. Diplomaţia rusă mai menţiona că România susţine NATO, iar aceste motive ar fi fost suficiente, potrivit instituţiei, pentru a redenumi staţia aflată atunci în construcţie.

2 comentarii

BULA 29-12-2012 - 11:11

Ar fi bine sa construim si noi o statie de metro pe care s-o numim Moskovskaya, sa fie toata lumea multumita. Sa o decoram cu kalasnikoave de panoplie si cu tancuri eliberatoare.

Tache 29-12-2012 - 11:44

Fara rachete sa stii ca rusii se vor simti jigniti. Asa ca mai bine stam si ne mai gandim.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult