Şapte generali sirieni au fugit în Turcia | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Şapte generali sirieni au fugit în Turcia

Şapte generali sirieni au fugit în Turcia

scris de M.A.
2 afisari

Şapte generali au părăsit rândurile armatei siriene pentru a se refugia marţi în Turcia, alăturându-se sutelor de alţi militari sirieni care au dezertat, a informat agenţia de presă turcă Anadolu.

Şapte generali sirieni au fugit în Turcia

Şapte generali sirieni au fugit în Turcia

Direcţia pentru situaţii de urgenţă a anunţat totodată că în Turcia se găsesc aproximativ 112.000 de refugiaţi sirieni în mai multe tabere din sud-estul Anatoliei, învecinat cu Siria. Până în prezent, zeci de ofiţeri superiori sirieni şi numeroşi generali s-au refugiat în Turcia, transmite Moldpres.

Generalii dezertori au traversat graniţa turco-siriană înconjuraţi de un important dispozitiv de securitate prin localitatea de frontieră Reyhanli, în provincia Hatay, a precizat Anadolu. Ei au fost preluaţi de autorităţile turce şi duşi în taberele de refugiaţi de la Apaydin, în aceeaşi provincie, unde se află toţi militarii sirieni care au dezertat, potrivit agenţiei.

Autorităţile de la Ankara refuză să furnizeze numărul exact al militarilor sirieni refugiaţi în Turcia şi care formează Armata siriană liberă (ASL), care luptă împotriva forţelor regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult