Acasa InternationalExterne Sărbătoare la Palat. Regina Elisabeta a sărbătorit oficial cele 85 de primăveri

Sărbătoare la Palat. Regina Elisabeta a sărbătorit oficial cele 85 de primăveri

scris de A.P.
118 Afisari

Sâmbătă, s-au sărbătorit oficial cei 85 de ani ai reginei Elisabeta. Pe străzile Londrei a fost organizată o paradă militară, la care au participat soldaţi britanici şi regimente din statele membre ale Commonwealth-ului.

Sâmbătă, s-au sărbătorit oficial cei 85 de ani ai reginei Elisabeta

Sâmbătă, s-au sărbătorit oficial cei 85 de ani ai reginei Elisabeta

Parada a fost deschisă chiar de nepotul reginei, prinţul William, care a defilat în fruntea unei unităţi de cavalerie. Prinţul William, care a fost numit în februarie colonel al «Irish Guards», s-a aflat află la prima sa defilare ecvestră. Mulţimea a fost salutată apoi de la balcon de la familia regală, în timp ce un avion ale forţelor aeriene britanice a survolat capitala.

Suverana britanică este născută pe data de 21 aprilie, dar conform tradiţiei, festivităţile oficiale se desfăşoară la începutul verii.

Ziua Reginei nu a fost singura sărbătoare din Regat. Vineri, prinţul consort Phillip a împlinit 90 de ani şi chiar şi la această venerabilă vârstă continuă să îşi onoreze datoriile de membru al Casei Regale britanice. În loc să îşi celebreze ziua de naştere în familie, Phillip a preferat să le vorbească membrilor unei organizaţii caritabile pentru persoanele cu defecte de auz. Aici, a fost plăcut surprins când membrii i-au cântat „La Mulţi Ani”.

Phillip a devenit cel mai longeviv consort care a stat alături de un monarh al Regatului Unit. Născut în anul 1921 ca prinţ al Greciei şi Danemarcei, Phillip a crescut în Marea Britanie după ce familia sa a fost exilată din Grecia. De tânăr, a servit în Marina Regală şi s-a căsătorit cu Prinţesa Elisabeta în anul 1947.

De-a lungul anilor, prinţul a stârnit şi controverse. „Cred că este un om care a fost mereu foarte deschis cu opiniile sale, foarte direct. Iar ca mulţi oameni, probabil vorbeşte prea repede, fără să se gândească la consecinţe„, a declarat Lady Edwina Mountbatten, verişoara lui Phillip.

Vineri, Regina Elisabeta şi-a onorat soţul acordându-i titlul de Înalt Lord al Marinei Britanice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS