Acasa InternationalExterne Sarkozy ar merge în Japonia

Sarkozy ar merge în Japonia

scris de M.A.
3 afisari

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat joi că este gata să meargă la sfârşitul lunii martie în Japonia, dacă Tokio este de acord, pentru a „manifesta solidaritatea” Franţei şi a celorlalte ţări din G8 şi G20, informează AFP, preluată de Agerpres.

Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy (foto blog.foreignpolicy.com)

„Nu este vorba de a deranja autorităţile nipone care trebuie să se consacre cu totul gestionării crizei, ci, desigur, dacă se prezintă ocazia şi dacă autorităţile japoneze o doresc, este de la sine înţeles că, în momentul deplasării mele în Asia, voi merge pentru a manifesta solidaritatea noastră”, a declarat Nicolas Sarkozy, la Aix-en-Provence. „Prioritatea o constituie însă victimele, criza, răcirea acestor centrale, să se găsească apă pentru umplerea acestor bazine care nu au destulă apă, aceasta este prioritatea absolută”, a adăugat şeful statului francez. Preşedintele Sarkozy urmează să participe la 31 martie, la Nankin, în China, la un seminar privind reforma sistemului monetar internaţional, una dintre priorităţile preşedinţiei franceze a G8 şi G20, adaugă sursa citată.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult