Acasa InternationalExterne Sarkozy l-a renumit pe Francois Fillon in functia de prim-ministru

Sarkozy l-a renumit pe Francois Fillon in functia de prim-ministru

scris de Ziua Veche
5 afisari

Sarkozy l-a renumit pe Francois Fillon în funcţia de prim-ministruPreşedintele francez Nicolas Sarkozy l-a renumit duminică dimineaţa în funcţia de prim-ministru pe Francois Fillon, care a prezentat demisia guvernului său sâmbătă seara, în cadrul unei remanieri aşteptate de mai multe luni, a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat.

„Aplicând articolul 8 al Constituţiei, preşedintele Republicii l-a numit pe dl Francois Fillon prim-ministru. Preşedintele Republicii a cerut primului ministru să propună un nou guvern”, se spune în comunicatul preşedinţiei, citat de AFP.
Nicolas Sarkozy a acceptat sâmbătă seara demisia lui Fillon, prim-ministru de la începutul mandatului prezidenţial în mai 2007 şi al guvernului său, creând surpriză prin anticiparea cu câteva ore a unei remanieri anunţate din luna iulie.
Renumirea lui Fillon pune capăt unei lupte pentru acest post angajată de mai multe săptămâni între Fillon şi ministrul ecologiei, centristul Jean-Louis Borloo, dat de mult timp favorit. Potrivit mai multor surse din Uniunea pentru o Mişcare Populară din Franţa (UMP, dreapta) şi din guvern, noua echipă guvernamentală a lui Fillon va fi cunoscută până duminică seara.
Francois Fillon, 56 ani, a ieşit, în trei ani şi jumătate, din umbra „hiperpreşedintelui” până în punctul de a apărea omniprezent, cu puternicul sprijin al dreptei, comentează AFP.
Francois Fillon a anunţat într-o declaraţie că va trece la o nouă fază de guvernare concentrându-se pe creşterea economică
.

0 comentariu

Mache 26-04-2010 - 10:01

O fi fost maimutoiul de Crin recomandat de Milica – ceea ce fara indoiala e un argument puternic pentru a-l vota.

In acelasi timp Crinisor s-a inhaitat de buna voie si nesilit de nimeni cu pocitania de Geoana – dejectia directa si incontestabila a lui Iliescu. Acea cardasie impotriva naturi cu Prostanacul (care nu aincetat nici azi!) e mai tare ca orice recomandare a lui Milica…

Deci pe viitor inainte de a asculta orbeste sfaturile lui Milica, trebuie cantarit cu atentie obiectul acelor recomandari. La urma urmei, Emil a recunoscut ca sistemul i-a venit de hac si din pacate asta n-a incetat nici azi, pentru ca iadul e pavat cu bune intentii…

gelu 26-04-2010 - 12:48

Nu ati inteles, protocolul a fost semnat cu Tariceanu, Tariceanu a cazut, a cazut si protocolul. Asa noua echipa nu are nicio vina.

Ghitulescu Ion 26-04-2010 - 13:22

Oameni care sa aibe caracter gasesti mai greu astazi. Politicieni …. aproape imposibil!

Haritina Crăiţă 27-04-2010 - 10:28

„Ce ne mai deranjeaza astia de la AP?!” Sa inteleg ca PNL nu este un partid deschis nici macar pentru cei din interior?!
Parca nu-mi vine sa cred!!! Daca lucrurile sunt adevarate(spun daca) atunci imi pare rau pentru PNL si Crin Antonescu.
Si totusi, este pe undeva de inteles : asa fac politicienii!!!
Acum inteleg de ce eu,de exemplu, cu toate ca am incercat, nu am reusit sa fiu si am inteles, in sfarsit, ca nu voi putea fi vreodata politician al vremurilor prezente.
Si inteleg si de ce presedintele Emil Constantinescu s-a retras in societatea civila: pentru ca stie sa faca un altfel de politica decat politicienii nostri- isi respecta cuvantul dat si spune Adevarul. Si mai cred ca acestea reprezinta unele dintre motivele pentru care nu prea este iubit de politicieni si de „poporul” lor.
Si totusi, fara a fi un „cetatean turmentat”, ma intreb: eu cu cine votez?!
Si stiu raspunsul: raman un om „liber”.De data aceasta votez pentru mine! Si cu siguranta, de aceasta data, voi avea macar votul meu!:)E un inceput…Hai, cine ma mai voteaza, cine ma ajuta sa devin un om „liber”- un politician al altor vremuri?! Intrebarea este retorica. Din pacate , cunosc raspunsul: voi avea un singur vot, al meu.

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult