Acasa InternationalExterne UPDATE Sarkozy neaga acuzatiile potrivit carora ar fi primit donatii ilegale

UPDATE Sarkozy neaga acuzatiile potrivit carora ar fi primit donatii ilegale

scris de Ziua Veche
0 afisari

.UPDATE 14.13

Guvernul francez a aprobat proiectul de reforma a sistemului de pensii, cea mai importanta prevedere fiind ridicarea varstei minime de iesire la pensie de la 60 la 62 de ani.

Proiectul, initiat de ministrul Muncii, Eric Woerth, urmeaza sa fie discutat de plenul parlamentului incepand cu 6 septembrie, pentru a putea fi adoptat la sfarsitul lunii octombrie.

––––-

Presedintele francez a negat acuzatiile “mincinoase si rusionoase” potrivit carora, in timpul campaniei electorale din 2007, acesta ar fi primit donatii ilegale din partea mostenitoarei imperiului LOreal, Liliane Bettencourt.

In cadrul unui interviu acordat luni postului de televiziune France 2, citat de BBC, Sarkozy a precizat ca acuzatiile reprezinta un atac din partea opozantilor sai, care doresc sa destabilizeze guvernul, in momentul in care acesta incerca sa reformeze sistemul de pensii. Vorbind despre acutalul ministrul al Muncii, Eric Woerth, acuzat ca ar fi intermediat tranzactia, presedintele francez a precizat ca acesta este “un om onest”.

Cu toate acestea, Eric Woerth a anuntat marti ca demisioneaza din functia de trezorieir al UMP, formatiunea aflata la guvernare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult