Acasa InternationalExterne Sarkozy vrea sa reglementeze pana la toamna expulzarea tiganilor

Sarkozy vrea sa reglementeze pana la toamna expulzarea tiganilor

scris de Ziua Veche
5 afisari

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a cerut miercuri Adunarii Nationale (camera inferioara a Parlamentului francez) sa se pronunte prin vot, la începutul toamnei, asupra autorizarii privind ratificarea unei conventii între Franta si Romania care sa permita repatrierea în tara de origine a minorilor romani izolati, ce ajung adesea victime ale traficantilor de persoane, informeaza Palatul Elysée într-un comunicat de presa, transmite Agerpres.Comunicatul a fost postat pe site-ul presedintiei franceze miercuri seara, la finalul reuniunii interministeriale convocate la Palatul Elysée, consacrata ‘problemelor puse de comportamentul anumitor membri ai comunitatilor’ de romi si de nomazi, dupa violentele survenite recent în centrul Frantei. Potrivit sursei citate, Nicolas Sarkozy a calificat drept ‘inadmisibila situatia de non-drept care caracterizeaza populatiile rome, venite din Europa de Est, pe teritoriul francez’. seful statului francez a mentionat ca au fost identificate 200 de tabere ilegale, surse de trafic ilicit, de conditii de viata profund nedemne, de exploatare a copiilor în scopul cersetoriei, al prostitutiei sau al delincventei. El a cerut guvernului ca, în termen de trei luni, sa treaca la evacuarea acestor tabere ori de cate ori legea în vigoare o permite.

În paralel, Sarkozy a anuntat o reforma legislativa menita sa eficientizeze dispozitivul de evacuare a taberelor ilegale. Presedintele francez a mai cerut guvernului sa înceapa reconducerea la frontiera a cetatenilor din Europa de Est care stau ilegal în Franta. Sarkozy a mai anuntat ca, pana la sfarsitul anului, legea imigratiei va fi reformata pentru a permite punerea în aplicare a ‘masurilor de îndepartare a acelor persoane din motive ce tin de ordinea publica’.

Totodata, Sarkozy a cerut actiuni de cooperare intensa cu autoritatile romane pentru a lupta împotriva tuturor formelor de trafic si a permite revenirea cetatenilor romani în cele mai bune conditii posibile de reinsertie. În acest cadru, se va apela la circa 20 de politisti romani si bulgari care sa ajute fortele de ordine franceze, acestia urmand sa actioneze în regiunea pariziana. Totodata, se va propune trimiterea de politisti francezi în Romania si Bulgaria pentru a-i asista pe politistii din aceste doua tari în lupta împotriva oricaror forme de trafic.

 

0 comentariu

fanariotu 14-04-2010 - 16:03

Prostanac,prostanac,da daca-l duci in gara se urca-n tren……

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult