Acasa InternationalExterne Sarollah. Iranul îşi intensifică activităţile militare VIDEO

Sarollah. Iranul îşi intensifică activităţile militare VIDEO

scris de M.A.
9 afisari

Iranul a lansat luni „mari manevre pentru a întări apărarea antiaeriană” a obiectivelor „sensibile şi în special nucleare”. De asemenea, două nave militare au fost trimise în Marea Mediterană, în portul sirian Tartous.

iran militarAceste manevre de patru zile vor avea loc în „jumătatea de sud a ţării”, a adăugat agenţia Irna, precizând că vor fi utilizate o mare gamă de rachete, sisteme radar şi de aviaţie ale Iranului. Exerciţiul tactic numit „Sarollah” (Răzbunarea lui Dumnezeu) a fost anunţat în contextul în care Israelul a intesificat în ultimele săptămâni referirile la un posibil atac militar împotriva obiectivelor programului nuclear iranian.

Manevrele anunţate luni, care se vor desfăşura pe o suprafaţă de 190.000 kmp, vizează întărirea coordonării între forţele ce depind de Gardienii revoluţiei şi cele ale armatei tradiţionale, a precizat comunicatul.

De asemenea, două nave de război trimise de Iran, săptămâna trecută, în Marea Mediterană au ajuns în portul sirian Tartous, pentru o misiune de instruire a marinei militare siriene. Distrugătorul Naghdi şi nava de aprovizionare Kharg urmează „să furnizeze instruire marinei siriene în baza acordului de cooperare militară existent între cele două state, transmite presa iraniană. Misiunea are ca scop „să întărească prezenţa Iranului în apele internaţionale, care este dreptul său natural şi constituie un semn al puterii noastre maritime”, a declarat luni ministrul apărării, Ahmad Vahidi, pentru agenţia oficială Irna.

Prezenţa navelor iraniene în portul sirian are loc pe fondul represiunii exercitate de regimul de la Damasc, principalul aliat al Teheranului în Orientul Mijlociu, împotriva revoltei populare, şi care a dus la izolarea Siriei pe plan internaţional. Iranul, care nu a condamnat niciodată această represiune, acuză Israelul şi Occidentul că sunt responsabili de revolta populaţiei, în scopul de a slăbi frontul ţărilor ostile statului evreu.

Marina iraniană continuă să-şi sporească prezenţa militară în regiune. Pe parcursul anului trecut, mai multe flotile, sub pretextul „combaterii pirateriei”, au fost trimise în Oceanul Indian.

4 comentarii

anon de serviciu 21-02-2012 - 13:11

De curiozitate: din ce an Iranul nu a mai inițiat ofensive militare la adresa statelor din jur?

digital 21-02-2012 - 13:37

iran-irak war:1980-1988 august

remi 21-02-2012 - 13:58

Agresorul a fost iraq-ul !!Din anii 300 e.n.,de pe vremea mezilor si persilor…sau partii cum le spuneau romanii.Deci de 1300 de ani.

Dorin C. 23-02-2012 - 00:41

Astia nu vor fi decit…o alta „victima colaterala”, ca si altii in anii care au trecut.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult