Acasa InternationalExterne Şase arestări după descoperirea cadavrelor pe insula Csepel

Şase arestări după descoperirea cadavrelor pe insula Csepel

scris de C.P.
0 afisari

Şase persoane au fost arestate până în prezent în cazul cadavrelor descoperite în urmă cu câteva zile pe insula Csepel de pe Dunăre (Ungaria), a anunţat directorul Biroului Naţional de Investigaţii de la Budapesta, Zoltan Csizner.

Cele patru cadavre descoperite pe insula Csepel au rămas neidentificate. De asemenea, criminaliştii investighează cauzele care au dus la moartea celor patru persoane, a mai spus procurorul.

Presupusul lider al bandei, care a fost deja arestat, a declarat că este de origine macedoneană, însă, până în prezent, nu au apărut documente care să confirme spusele sale, a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Budapesta, Zoltan Csizner. Invocând bunul mers al anchetei, procurorul i-a rugat pe jurnalişti să nu pună întrebări, potrivit MTI.

Un bărbat care a reuşit să scape după ce a fost şi el atacat a povestit că victimele au fost îngropate până la gât pe insula Csepel de pe Dunăre, în timp ce atacatorii au mers la bancomate şi au scos bani de pe cardurile lor, folosind PIN-urile obţinute prin torturare.

Zoltan Csizner nu a exclus, potrivit Mediafax, ca cei şase suspecţi, în prezent arestaţi, să fie membri ai unei bande din Csepel din care fac parte alte trei persoane arestate în primăvară pentru mai multe jafuri armate.

Conform unei informări publicate pe site-ul poliţiei maghiare şi citate de MTI, din investigaţiile de până acum reiese că omorurile recent descoperite ar putea avea legătură cu o serie de jafuri armate comise de o bandă, cu sprijinul mai multor persoane fără adăpost care îşi petrec timpul în apropierea locului în care au fost găsite cadavrele.

Iniţial, în acest caz s-a spus că au fost reţinuţi un cetăţean sârb (ulterior stabilinud-se că este macedonian) şi un bărbat şi o femeie din Ungaria, suspectaţi că au îngropat de vii mai multe persoane, pe care le-au constrâns să le dea PIN-urile cardurilor bancare, pentru a extrage fraudulos banii acestora, informa, vineri, MTI.

Corespondentul cotidianului Magyar Nemzet a raportat că a vorbit cu un tânăr de origine maghiară din România, care ar fi scăpat din mâinile ucigaşilor, după ce a fost îngropat de la gât în jos în pământ.

Victima ar fi spus că un bărbat sârb, pe care îl cunoştea, l-a invitat la o bere cu nişte prieteni – printre aceştia şi cuplul maghiar – săptămâna trecută. Cei trei l-au atacat, l-au strangulat şi l-au obligat să le dea codul PIN al cardului său bancar. După ce le-a spus codul, aceştia au plecat să retragă banii, lăsându-l pe bărbat îngropat până la gât şi cu mâinile legate la spate.

Tânărul a spus că după ce a scăpat şi a evitat un câine turbat lăsat de răpitori pentru a-l păzi, a fugit acasă şi a alertat poliţia. În drum spre casă, el a cerut ajutorul mai multor persoane, însă nimeni nu i-a acordat ajutor, deşi era plin de sânge şi noroi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult