Acasa InternationalExterne Şase persoane au murit în urma uraganului Michael

Şase persoane au murit în urma uraganului Michael

scris de Șt. C
22 afisari

Şase persoane au murit joi în incidente provocate de uraganul Michael, care a lovit puternic statele Florida, Georgia şi Carolina de Nord, după ce mai mulţi copaci au căzut şi sute de case au fost avariate, relatează Reuters.

Statul Florida a fost cel mai afectat de uragan, care era încadrat la categoria patru în momentul în care a atins zona Panhandle / Apalachicola.

Uraganul Michael este considerat al treilea cel mai grav uragan care a lovit Statele Unite. În noaptea de miercuri spre joi acesta a pierdut din intensitate şi a fost reîncadrat la categoria de furtună tropicală.

În cursul zilei de joi Michael a ajuns în statul Georgia şi în Carolina de Nord, unde a provocat ploi abundente şi inundaţii. Cele şase persoane au murit din cauza copacilor căzuţi în Florida, Georgia şi Carolina de Nord, au anunţat oficialii locali. Două persoane au fost rănite grav în Florida din cauza copacilor căzuţi, şi au fost transportate la un spital din Tallahassee, a transmis Allison Castillo, directorul servicului de urgenţă din Florida.

Uraganul a lovit coasta de nord-vest a Floridei, în apropierea oraşului Mexico Beach, miercuri după-amiază, cu viteze ale vântului de 250 de kilometru la oră. Furtuna a distrus cartiere întregi, case şi sedii ale companiilor prăbuşindu-se.

Forţe ale armatei americane intervin cu excavatoare şi buldozere pentru a trece printre dărâmâturi în Mexico Beach şi pentru a permite astfel echipajelor de urgenţă să caute supravieţuitori sau persoane decedate, iar elicoptere de tip Black Hawk au survolat zona. Reprezentanţii Agenţiei Federale de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) au folosit câini, drone şi echipamente GPS în căutările lor.

„Ne pregătim pentru ce e mai rău şi sperăm la ce e mai bun. Evident, aceasta este cea mai rea situaţie”, a declarat Stephanie Palme, un pompier din echipele de intervenţie.

Cea mai mare parte a oraşului Port St. Joe, în apropiere de Mexico Beach, a fost inundat.

„Unele case erau iniţial pe o parte a străzii şi acum sunt în cealaltă”, a declarat primarul Bo Patterson, care a văzut copaci zburând pe lângă casa sa. Patterson a estimat că 1.000 de case au fost distruse complet sau parţial, într-un oraş cu o populaţie de 3.500 de oameni.

„Au existat ordine de evacuare, dar doar idioţi ca noi au mai rămas”, a declarat Jordon Tood, un locuitor în vârstă de 31 de ani din Port St. Joe. „Este al şaselea uragan prin care trec, aşa că am crezut că sunt pregătit”, a adăugat el.

Uraganul Michael, o furtună de categoria patru, maximum fiind cinci pe scara uraganelor Saffir-Simpson, se afla la aproximativ 8 kilometri la nord-vest de Roanoke Rapids, din Carolina de Nord, la 00:00, în noaptea de joi spre vineri, având o viteză a vântului de 80 de kilometri la oră şi se îndrepta spre coasta atlantică, conform Centrului Naţional al Uraganelor din SUA.

Uraganul a provoct inundaţii puternice în anumite zone din Georgia şi Virginia. În jur de 1,2 milioane de case şi sedii ale companiilor au rămas fără curent din cauza furtunii. Numărul persoanelor din adăposturile de urgenţă era aşteptat să crească până la 20.000 în cinci state, a declarat Brad Kieserman, de la Crucea Roşie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult