Acasa InternationalExterne Satelit nord-coreean: Japonia ar putea să doboare racheta lansatoare

Satelit nord-coreean: Japonia ar putea să doboare racheta lansatoare

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Ministrul japonez al Apărării, Naoki Tanaka, a declarat că autorităţile japoneze ar putea să distrugă racheta cu care Coreea de Nord a anunţat că intenţionează să lanseze un satelit pe orbită, în cazul în care aceasta se va îndrepta spre teritoriul sau apele Japoniei.

rachetaCoreea de Nord a anunţat că intenţionează să lanseze un satelit pe orbită cu ajutorul unei rachete cu rază lungă de acţiune, însă Statele Unite şi alte ţări consideră că este vorba despre un test disimulat de rachetă care încalcă rezoluţiile ONU, informează Mediafax.

„Iau în considerare să ordon interceptarea acestei” rachete, a declarat Naoki Tanaka în Parlamentul japonez. El a precizat că un asemenea ordin este supus aprobării premierului.

Guvernul japonez a anunţat luni seara că Phenianul a informat Organizaţia Maritimă Internaţională cu privire la traiectoria programată a rachetei, adăugând că, în opinia sa, racheta ar putea survola parţial sudul Insulelor Okinawa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult