Acasa InternationalExterne Scandal de corupţie la vârful puterii din Turcia

Scandal de corupţie la vârful puterii din Turcia

scris de A.H.
37 afisari

Un număr de 56 de persoane foarte apropiate premierului turc au fost puse sub acuzare, iar cel puţin 49 dintre acestea, suspectate de corupţie, spălare de bani şi implicare în licitaţii pentru construcţia de locuinţe sociale au fost arestate la ordinul procurorului din Istanbul, potrivit mai multor surse.

Turcia. Erdogan (foto: ibtimes.co.uk )

Cerând demisia premierului Erdogan şi formarea unei comisii parlamentare de anchetă, opoziţia a calificat acest caz drept cel mai mare scandal de corupție din istoria Turciei. Cu o atitudine sfidătoare, primul ministru de la Ankara a replicat că nicio forță din exterior sau interior nu va devia partidul său de la linia stabilită, ţinând de putere indiferent de acuzaţii, transmite

Acest caz arată un război deschis declarat sistemului de putere construit de Erdogan pe parcursul mandatelor sale, consideră observatorii scenei politice. Mai mult, există voci care vorbesc despre tensiunile dintre premierul islamo-conservator şi puternica mişcare a predicatorului musulman Fetullah Gulen, exilat în SUA în 1999. Liderul religios conduce în Turcia un grup foarte puternic de adepţi care sunt nemulțumiți de faptul că premierul conservator le-a închis o rețea de cursuri extra-școlare, proiect ridicat pe sume mari de bani.

7 comentarii

urbos 18-12-2013 - 19:09

Vorba aia: „cherchez le ji dan”.

salut 18-12-2013 - 19:19

Pai n-a mers cu „protestul ecologistilor”, poate merge asta. Daca si asta se fasaie, vor incerca alta. Si tot asa, ca au suparat „fratele” din sud.

tomi 18-12-2013 - 20:20

Pai da tot asa ca si alte hoituri legionare nu ati vrea voi doi sa mergeti in pi7dele mamilor voastre, ca ploua ca ninge voi dati peste tot de evrei, tu’va crucea ma-mii tale urbos -salut.

digital 18-12-2013 - 20:24

”…..alte hoituri legionare…..”
.nu ai vrea tu să mergi în căsuța de mail a mamei dumnevoastre?!

tomi 18-12-2013 - 20:39

NU TATAIE NU MERG IN ..,căsuța de mail a mamei dumnevoastre… INSA TU AI PUTEA SA MERGI SAU POATE SA TE BAGI IN PI7DA MAMEI dumnevoastre!!
mA dEGETAR, tU nU dEZICI cU nIMIC cEEA cE sUSTIN eU cA tU sI uRBOS sINTETI aCEEASI pIEZDA mUCEDA.
In 4 minute ai reusit sa si postezi raspuns in locul lui, sau in locul tau, de fapt acelasi hoit legionar, tu’ti crucea matii bestie ciumata.
Sa nu incecerci ba loaza diregital sa ma convingi ca urbos te-a angajat loctiitor sau secretar. Tu cu patru clase neterminate nu poti ocupa post de secretar.

digital 18-12-2013 - 21:05

bă tomi, da ce te porciși așa?
parcă erai mai puțin pork, da acuma ai devenit imens, cred că ai peste tonă de pork ce ești!
apropos, da voi la p-izdraiel mâncați pork?!

tomi 18-12-2013 - 20:24

Ca fura turcii pe rupte si islamul cel „miraculos” isi arata fata bestiala satanica, tot evreii sint de vina. Ba urboase, nu vrei tu sa suji poola catezelului meu. Daca nu vrei, linje pi7sda matii loaza.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult