Acasa InternationalExterne Scandal la Kiev, din cauza României. Comuniştii cer pedepe pentru cedarea platoului continental

Scandal la Kiev, din cauza României. Comuniştii cer pedepe pentru cedarea platoului continental

scris de M.A.
40 afisari

Comuniştii ucraineni susţin că Iuşcenko trebuie tras la răspundere pentru că a cedat României platoul continental din Marea Neagră.

Ucraina-Romania-Marea NeagraPartidul Comunist din Ucraina consideră că fostul preşedinte ucrainean Viktor Iuşcenko ar trebui să fie tras la răspundere pentru că „a cedat României platoul continental din apropierea Insulei Şerpilor” – informează Gazeta.ua, care citează un comunicat al comuniştilor ucraineni. Potrivit Biroului de presă al formaţiunii politice, în anul 2009, mai mulţi experţi, inclusiv din rândul comuniştilor, au susţinut că „implicarea Curţii de la Haga în procesul de soluţionare a disputei teritoriale asupra Insulei Şerpilor indică faptul că Iuşcenko ar fi negociat în prealabil cedarea zonei economice în schimbul unor concesii dubioase”, transmite Rador.

„A fost vorba de demersuri privind aderarea ţării la NATO şi de servicii aduse „prietenilor petrolieri” din fosta administraţie de la Casa Albă” – se subliniază în comunicat. Potrivit Partidului Comunist, eşecul Ucrainei în disputa teritorială soluţionată de instanţa de la Haga era prevăzut dinainte. „În urma deciziei luate la Haga, o zonă cu resurse evaluată la 13.000 de kilometri pătraţi a fost acordată României. Acum a înţeles toată lumea că previziunea Partidului Comunist a fost una corectă.

Ucraina a cedat 79,34% din teritoriul aflat în litigiu. România va dezvolta acum aceste resurse, care cândva aparţineau Ucrainei” – susţin comuniştii de la Kiev. Potrivit acestora, pierderea resurselor strategice trebuie considerată o trădare a intereselor naţionale.

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), o subsidiară a ExxonMobil Corporation, şi OMV Petrom SA au confirmat miercuri o posibilă descoperire semnificativă de gaze naturale în sectorul românesc al Mării Negre, informează un comunicat al OMV. Potrivit OMV, Sonda Domino-1 a întâlnit o acumulare de gaze naturale de 70,7 metri, estimările preliminare evaluând acumularea la 42 până la 84 miliarde metri cubi.

8 comentarii

Lili 26-02-2012 - 19:57

Romania ar fi trebuit sa ceara de la Ucraina si daune materiale pentru ocuparea fortata a Insulei Serpilor si a zonei care-i apartine.A venit vremea sa ne cerem si noi drepturile asupra teritoriilor ocupate de catre vecinii nostri mai puternici si fara de obraz.

Andrei 27-02-2012 - 16:53

LilI strebgarito,arma demografica caci mai suntem 17mil.de romani si trendul e descendent .

Asa sa strigam ROMANIA …pe stadion ….

laur 26-02-2012 - 21:25

Ucraina si ucrainienii sa se intrebe ce face cu Rusia si rusofonii de la ei. Sincer, pe tara cu denumirea Ucraina nu o vad bine in viitor.

ANDREI 27-02-2012 - 17:00

Ukraina deja face parte din Rusia domnule „LAUR”.

tomi 27-02-2012 - 01:00

Partidului Comunist din Ucraina sa taca din gura pina ce ROMANIA va ajunge din nou la granita comuna cu Polonia ,asa cum era pe vremea cnejilor din Moldova.Tot acei „simpatici „UCRAINEENI sa plateasca despagubiri de cam trei miliarde de dolari ca daune create de radiatiile de la Cernobil.Tot acei stimabili comunisti din Ucraina sa dea mina cu comunistii din Rusia si sa returneze cele 1000 de tone de aur romanesc si tot tezaurul transferat spre paza in primul razboi mondial la Moskova.
tomi

Vipera 27-02-2012 - 14:28

Pai teritoriul din sudul R Moldova este ocupat ilegal de imperalistii Ucraineni , conform tratatului secret Stalin Si Hitler , asa ca mucles voi Ucrainieniilor

ticu 28-02-2012 - 02:12

Haholii astia chiar nu au nici urma de bun simt.Dupa ce ca ocupa teritorii de la mai toti vecinii,nici nu respecta drepturiile minoritatiilor,drepturiile omului,etc mai au si pretentii.Hai sictir,mergeti la tatucul vostru Stalin,pardon Putin.Mars

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult