Acasa InternationalExterne Scandal politic în Marea Britanie. Boris Johnson refuză să-și demită consilierul

Scandal politic în Marea Britanie. Boris Johnson refuză să-și demită consilierul

scris de Misu Andrei
54 afisari

Principalul consilier al premierului britanic Boris Johnson este subiectul unui scandal de proporții, după ce presa a dezvăluit că a încălcat restricțiile de circulație în perioada pandemiei. Dominic Cummings ar fi călătorit de cel puțin două ori în timpul izolării la părinții săi, la 400 de kilometri de Londra, deși soția sa era infectată, el însuși prezenta semne de îmbolnăvire, iar premierul le spunea britanicilor să nu iasă din casă. Duminică, Boris Johnson l-a apărat pe consilierul său într-o conferinţă de presă, sfidând apelurile de a-l demite, apeluri venite inclusiv din partea propriului partid.

Prim-ministrul i-a luat apărarea consilierului și a spus că acesta era îndreptățit să călătorească, fiindcă și-a dus copilul la părinții săi pentru a fi îngrijit mai bine. După o discuţie detaliată cu Cummings, Johnson a spus că a ajuns la concluzia că acesta „a urmat instinctele oricărui tată şi oricărui părinte” şi „în orice privinţă, el a acţionat responsabil şi legal şi cu integritate”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult