Acasa InternationalExterne Scenariul ieşirii Greciei din zona euro, dezminţit de CE

Scenariul ieşirii Greciei din zona euro, dezminţit de CE

scris de M.A.
13 afisari

Vicepreşedintele Comisiei Europene Olli Rehn a dezminţit declaraţiile potrivit cărora CE şi BCE lucrează scenariul de urgenţă pentru ieşirea Greciei din zona euro.

Grecia zona euro

Scenariul ieşirii Greciei din zona euro, dezminţit de CE

„Karel De Gucht este responsabil pentru comerţ. Eu sunt responsabil pentru afaceri economice şi monetare şi relaţia cu BCE. Nu lucrăm la un scenariu al ieşirii Greciei, ci lucrăm pe baza unui scenariu al rămânerii Greciei în zona euro. Nu facem comentarii pe chestiuni speculative”, a menţionat Olhi Rehn, într-o declaraţie de presă, transmite Agerpres.

Comisarul european Karel De Gucht a afirmat, într-un interviu publicat vineri în cotidianul De Standaard, că executivul UE şi Banca Centrală Europeană lucrează la un scenariu de urgenţă pentru cazul în care Grecia va trebui să părăsească zona euro. „În urmă cu un an şi jumătate ar fi putut exista pericolul unui efect de domino. Dar astăzi există, la Comisia Europeană şi la Banca Centrală Europeană, servicii care lucrează la scenarii de urgenţă pentru cazul Greciei”, a spus De Gucht.

La rândul său, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, le-a cerut liderilor Greciei să-şi arate determinarea de a menţine ţara în zona euro prin respectarea angajamentelor asumate în schimbul pachetului de asistenţă financiară acordat de FMI şi UE. Totuşi, Lagarde a avertizat că, indiferent în ce condiţii ar avea loc ieşirea Greciei din zona euro, va fi un proces „extrem de costisitor şi dificil, şi nu numai pentru Grecia„.

1 comentariu

digital 19-05-2012 - 00:30

da,mă?!
bine,mă!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult