Acasa InternationalExterne Scepticism cu privire la sanşele Greciei de a rămâne în zona euro

Scepticism cu privire la sanşele Greciei de a rămâne în zona euro

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Sondajele realizate în  Franţa, Germania, Italia şi Spania arată că locuitorii acestor state nu cred că Grecia are şansa de a menţine moneda euro.

Germania, Franta, Italia si Spania nu cred ca Grecia va ramane in zona euro

Mai mult de două treimi din cetăţenii acestor ţări sunt de părere că “banii împrumutaţi Greciei sunt bani pierduţi”. Conform sondajului realizat Institutul de sondaj Ifop-Fiducial şi prezentat de Agerpres, 65% din italieni, 72% din spanioli, 84% din francezi şi 85% din nemţi au această opinie despre Grecia. De asemenea ei nu sunt deloc optimişti cu privire la problemele din zona euro, în ipoteza în care datoria greacă nu va fi salvată: 84% dintre francezi, 76% din germani, 90% din spanioli şi 88% dintre italieni cred că „dificultăţile vor creşte periculos.

Nu mai puţin de 78% dintre germani ar fi de acord cu excluderea Greciei din zona euro în caz că aceaşa nu va reuşi să îşi reducă datoria şi deficitul cu ajutorul UE. În Franţa doar 65% dintre cei chestionaţi împărtăşesc această părere, în timp ce doar jumătate dintre spanioli şi italieni chestionaţi ar dori excluderea din zona euro.

În ceea ce priveşte propriile lor ţări, majoritatea respondenţilor se opun revenirii la fosta monedă naţională: 74% dintre francezi sunt împotriva abandonării euro în favoarea francului, 75% din spanioli contra revenirii la pesetă şi 72% dintre italieni împotriva întoarcerii la liră. Opoziţia este mai puţin puternică printre germani, unde 61% dintre ei spun nu reintroducerii mărcii în circulaţie

Sondajul a fos realizat de Institulu de sonadj Ifop-Fiducial între 18 şi 21 iunie, pe un eşantion de aproximativ 1000 de persoane din fiecare din cele patru mari puteri ale Europei. Acesta a fost publicat simultan de Le Journal du Dimanche în Franţa, ABC în Spania, Bild am Sonntag în Germania şi Corriere della Sera în Italia.

10 comentarii

BULA 24-06-2012 - 17:27

Bancile (particulare) care i-au imprumutat pe greci, au vrut sa scoata profit si si-au asumat anumite riscuri. E treaba lor daca s-au lacomit si au pierdut banii. Sa se judece cu particularii care au luat banii cu imprumut si sa-i beleasca. Nu cred ca este corect sa fie pedepsit statul grec pentru ce s-a intamplat intre niste particulari.

Pe de alta parte, cacatii din tarile mari din Europa (Franta, Germania, Spania, Italia), invatati cu suptul din colonii, nu vor sa-i trateze pe ceilalti europeni pe picior de egalite. Sunt batuti in cap si extrem de infumurati, daca isi imagineaza ca tarisoarele lor, cu sub o suta de milioane de locuitori, au sanse de izbanda in razboiul economic si posibil si militar, care se va da cu puterile asiatice. Europa va mai insemna ceva, daca se uneste de-adevaratelea si in fiecare colt al ei e acelasi nivel de dezvoltare (de varf), legi comune, planificare economica comuna, armata si servicii secrete. Adica Europa trebuie sa capete caracterul unui stat.

ValVerde 24-06-2012 - 18:21

Mai Bula, mare papagal mai esti !
Statul grec, guvernul grec, aia au luat bani cu imprumut mai handicapatule.
S-au imprumutat (prin emisiuni de bond-uri) ca sa plateasca armata de bagatori de seama angajati de stat si ca sa sustina o industrie de stat, asa cum iti place tie. Acum nimmeni nu mai vvrea sa-i imprumute si ramin parazitii fara salariu, drept pentru care scot capul miscarile radicale (de dreapta si de stinga) cu mesaje minioase asemanatoare cu ale tale.

Ce tu crezi ca DD a inventat populismul ieftin? nah…el doar plagiaza.

Cind o sa vina razboiu intergalactic dintre asia si restul lumii, ambele parti isi vor pune statul major general la Craiova.

BULA 24-06-2012 - 18:46

Joci prost rolul de sluga a FMI.

Pana de curand s-a spus ca cea mai mare parte din datoria Greciei s-a facut de particulari. In Grecia nu e industrie, ca nu e. Deci esti in mare eroare. Chiar si daca s-a impumutat statul grec, s-a facut prin mituirea unor functionari corupti, cum s-a facut si in Romania. S-a dorit falimentarea Greciei, ca sa i se confiste parti importante din teritoriul national. E treaba urata, cu care se indeletnicesc jegurile de la FMI.

ValVerde 24-06-2012 - 19:09

Ce te faci mai Bula ca mai deunazi Brazilia, Rusia, India si China au sporit contributia lor la fondul FMI.

Dupa noua schema de contributie, FMI va avea mai multii bani de imprumutat ca sa falimentez si mai multe tari.

Ai dracu’ parveniti, au dat de bani si se pun cu bombardeaua financiara pe astia mici si neajutorati….si tu care sperai sa va salveze Brazilia sau China…

PS Umbli cu „se spune”…”se aude”…”zic unii”
Suna bine la cretini conspirationisti.
Tu esti de alu’ DD nu e asa?

jan dinu 24-06-2012 - 19:35

VALULE , Rusia a dat bani la FMI pentru a
fi numit – sheful – Mikail Sergheevici Gruskin …,
iar adjunct din partea Chinei – HuHu Ciu …!
Tu stirea asta n-ai primit-o ca n-ai conectii
la prima mana ….tu doar cinti la periferie !
JD-USA

BULA 24-06-2012 - 19:57

Nu speram sa ne ajute nimeni. Speram sa v-o dea voua in cap, China si alte tari din Asia. E clar ca toate tarile mari doresc sa devina mari imperii si sa subjuge tarile mici.

Dar as avea o placere deosebita sa va bage pe voi in rahat pana la gat oricare ar fi tara care poate sa faca treaba asta.

ValVerde 24-06-2012 - 19:27

Bula, tu crezi ca industrie inseamna sa faci suruburi.

Uite elaborez ca sa intelegi mai bine:

E vorba de ponderea proprietatii de stat in economia Greciei.
E vorba de balanta stat vs privat.
In Grecia ponderea statului in economie e prea mare.
Ca urmare, statul incompetent (e incompetent peste tot in lume, unde ai vazut tu politicieni sa stie sa conduca o companie pentru profit) a deraiat magaoaia, si acum numai stie cum s-o dreaga. E usor sa tii discursuri mobilizatoare si trezesti minia populara in cretini.
E un pic mai greu sa te apuci sa faci treaba si sa produci. Itispun astea ca tot plingeai tu dupa fabricile si uzinele de odinioara, pe care nu le intrecea nimeni cind era vorba de produs pierderi.

BULA 24-06-2012 - 22:41

Tu nu faci altceva decat sa reciti lozinci. Nu transmiti ceva serios.

Pribeagul 24-06-2012 - 21:20

Europa va ramine unita. Astea sunt doar durerile facerii. 🙂 Interesul tuturor europenilor este sa-si desavirseasca unirea.

Banii sunt doar un moft. Europa si lumea in general se poate plinge ca n-are multe, dar nu ca n-are bani.

BULA 24-06-2012 - 22:45

Visezi. Niciodata nu se vor uni de bunavoie popoarele din Europa. Poate sub regim de ocupatie straina, cu forta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult