Acasa InternationalExterne Schengen doar pentru maghiari

Schengen doar pentru maghiari

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Tratatul de la Lisabona ofera o serie de noi oportunitati in privinta problemelor minoritatilor, iar avand in vedere faptul ca 70 % din etnicii maghiari din afara granitelor traiesc in apropierea frontierelor Ungariei, una din cele mai mari provocari o reprezinta realizarea unei zone de tip Schengen pentru acestia, “in termeni de transport, infrastructura si comutare”.

Declaratia a fost facuta de Zsolt Nemeth, membru Fidesz si presedintele Comisiei de Politica Externa a parlamentului de la Budapesta, in cadrul unei conferinte legate de rolul pe care organizatiile etnicilor maghiari din afara granitelor ar trebui sa-l aiba in politica interna si externa a Ungariei, in perspectiva preluarii presedintiei Consiliului European, in anul 2011. Potrivit MTI, Nemeth a precizat ca extinderea Uniunii Europene trebuie facuta tinand cont de interesele maghiarilor din afara granitelor, deoarece, “numarul minoritatilor din Europa Centrala a crescut semnificativ, in urma diferitelor modificari ale frontierelor”. Acesta a tinut sa sublinieze si faptul ca organizatiile maghiare de peste hotare joaca un rol extrem de important in societatea civila.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult