Acasa InternationalExterne Şcoala Big Brother: o cameră de supraveghere la 10 elevi

Şcoala Big Brother: o cameră de supraveghere la 10 elevi

scris de A.P.
2 afisari

O şcoală a fost transformată în închisoare de maximă securitate, după instalarea a 112 camere de supraveghere care să-i urmărească pe copii.

Scoala Big Brother camereStoke Park School and Community Technology College din Coventry are 1090 de elevi cu vârste între 11 şi 18 ani şi a instalat 33 de camere pentru exterior şi 79 pentru interior, ceea ce dă o medie de o cameră la 10 elevi, scrie Daily Mail.

Reţeaua de supraveghere a fost instalată ca urmare a unui val de spargeri.

Profesori din şcoală, care au cerut să le fie păstrat anonimatul de frică să nu-şi piardă slujbele spun că aparatura a costat 55.000 de lire sterline plus 10.000 costuri de întreţinere pe an.

Părinţi şi ONG-uri pentru drepturile omului afirmă că s-a depăşit orice limită şi cer ca aparatura să fie îndepărtată.

Dan Austin, 40 de ani, tatăl a doi elevi: “E ridicol să ai atâtea camere şi total inutil. Orice părinte vrea să îşi ştie copiii în siguranţă, dar asta depăşeşte orice imaginaţie. E ca şi cum ţi-ai trimite copiii la o puşcărie de maximă securitate. Nu-mi place ideea că nişte copii sunt spionaţi atât de strict. Îi învaţă că nimeni nu este demn de încredere”.

Scoala Big Brother camere1Organizaţiile pentru drepturile omului au cerut şcolii să mai demonteze din camere. Daniel Hamilton, de la Big Brother Watch: “Orice persoană cu minte normală îşi dă seama că supravegherea de la Stoke Park este total exagerată. Nu ar fi mai bine ca şcoala să cheltuiască bani ca să-şi înveţe elevii, nu să-i spioneze? Camerele de supraveghere ar trebui folosite să rezolve delictele serioase, nu să-i urmărească pe elevi la programul lor”.

Dar şcoala îşi apără cu tărie instalaţia, declarând că “este necesară pentru siguranţa copiilor”.

Profesoara Marie Harrison: “Şcoala a instalat camere în zonele cheie, inclusiv coridoarele şi curtea. Nu există camere în toalete sau vestiare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult