Acasa InternationalExterne Scrisoarea americanului Peter Kassig capturat de SI

Scrisoarea americanului Peter Kassig capturat de SI

scris de Z.V.
4 afisari

O scrisoare primitǎ ȋn luna iunie de pǎrinții americanului Peter Kassig, răpit în Siria de combatanţii din gruparea Stat Islamic (SI) a fost datǎ publicitǎții luni, 6 octombrie.

Scrisoarea americanului Peter Kassig capturat de SI (foto:mashable.com)

Scrisoarea americanului Peter Kassig capturat de SI (foto:mashable.com)

În scrisoare, Peter Kassig (care a preluat numele Abdul-Rahman dupǎ convertirea la Islam) afirma că este „destul de speriat că va muri” şi se arată „foarte întristat pentru momentele prin care trece familia sa”. „Dacă voi muri, mă gândesc că cel puţin eu şi voi ne vom consola cu gândul că am pierit încercând să le alin suferinţa şi să-i ajut pe cei care au nevoie”, afirmă ostaticul american ȋn scrisoarea prezentatǎ  de BBC online. Peter Kassig adaugă că se roagă în fiecare zi şi, în acest sens, nu este supărat pe situaţia în care se află. Scrisoarea, pe care părinţii americanului Peter Kassig au primit-o la 2 iunie, se încheie cu cuvintele „Vă iubesc”.

Gruparea Statului Islamic l-a prezentat pe ostaticul american Peter Kassig şi a ameninţat că îl va ucide, într-o înregistrare video difuzată la sfârşitul săptămânii trecute, în care a revendicat decapitarea lucrătorului umanitar britanic Alan Henning. Familia americanului Peter Kassig a publicat sâmbătă, 3 octombrie pe YouTube o înregistrare video în care le cere răpitorilor să îl elibereze pe fiul lor, potrivit mediafax. Peter Kassig, în vârstă de 26 de ani, a mers prima dată în Orientul Mijlociu ca soldat american, apoi s-a întors acolo ca angajat medical, simţindu-se obligat să ajute victimele războiului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult