Acasa InternationalExterne Scurgeri de informaţii: Vaticanul a început o anchetă internă

Scurgeri de informaţii: Vaticanul a început o anchetă internă

scris de M.A.
2 afisari

Vaticanul a deschis o anchetă penală rară în legătură cu scurgerea unei serii de informaţii confidenţiale în presa italiană.

VaticanScurgerile de informaţii de la Vatican fac referire la posibile acte de corupţie, administrare greşită şi eventuale conflicte interne între unii dintre responsabilii de rang înalt ai bisericii catolice, transmite BBC, preluat de RRA.

Ziarul Vaticanului, L’Osservatore Romano, a precizat că au avut loc „acte grave de neloialitate”. „Vatileaks”, aşa cum a fost numit scandalul, a umplut presa italiană.

Scurgerile de informaţii extrem de sensibile din interiorul secretariatului de stat al Vaticanului, inclusiv scrisorile personale ale Papei Benedict al XVI-lea, sunt un motiv evident de ruşine pentru suveranul pontif susţine BBC.

Papa Benedict al XVI-lea a ordonat o anchetă separată ca să încerce să stabilească sursa scurgerilor. Potrivit AFP, care îl citează pe directorul L’Osservatore Romano, ancheta va viza fiecare ramură a administraţiei de la Vatican.

Scurgerile de informaţii fac referire inclusiv la o scrisoare venită de la ambasadorul Vaticanului la Washington ce era destinată Papei Benedict al XVI-lea şi în care ambasadorul acuza administraţia de la Vatican de clientelism, nepotism şi corupţie.

1 comentariu

Romeo2110 19-03-2012 - 07:35

Sursa scurgerilor nu poate fi decat una: inchinatorii si adoratorii „marelui arhitect”, purtatori de sortulet.

In ipoteza in care vor fi gasiti nu vor puteafi condamnati, deoarece nu se supun tribunalelor civile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult