Acasa InternationalExterne Scutul, în viziunea Moscovei – Să se limiteze viteza rachetelor

Scutul, în viziunea Moscovei – Să se limiteze viteza rachetelor

scris de M.A.
4 afisari

Rusia a conceput o variantă proprie de reconfigurare a scutului antirachetă în Europa, pe care va încerca să o promoveze începând cu această săptămână.

romania antiracheta (rian.ru)

foto: rian.ru

Deşi nu se cunosc prea multe detalii, proiectul propus de Rusia implică restricţii care vor fi cel mai probabil respinse de Washington, comentează în ediţia sa de luni ziarul rusesc Kommersant, preluat Agerpres şi Moldpres. Varianta Moscovei prevede reducerea numărului de rachete şi instalarea acestora în locuri care ar fi inaccesibile rachetelor balistice ruseşti. În plus, planul rusesc prevede şi restricţii de viteză a rachetelor care vor fi incluse în sistemul antibalistic preconizat în Europa.

În ciuda scepticismului exprimat de comunitatea experţilor militari, preşedintele rus Dmitri Medvedev mai crede că există o şansă de a se ajunge la un acord cu SUA şi statele occidentale în această privinţă. Vineri, preşedintele rus i-a dat ordine clare în acest sens reprezentantului permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, dându-i mână liberă pentru discuţii directe cu liderii ţărilor occidentale, relatează Kommersant. Rogozin ar urma să efectueze în iunie vizite în Franţa, Marea Britanie, iar în luna iulie să se deplaseze în SUA pentru a discuta cu privire la implementarea scutului antibalistic american în Europa. Ulterior, el va călători în acelaşi scop şi în Italia, Olanda şi Turcia. La rândul său, ministrul rus al apărării Anatoli Serdiukov va încerca – în cadrul Consiliului RusiaNATO, prevăzut pentru miercuri la Bruxelles, la nivel de şefi ai instituţiilor de apărare – să justifice necesitatea adoptării de către Vest a proiectului rusesc privind apărarea antirachetă în Europa.

6 comentarii

YAAKOV 06-06-2011 - 20:03

Adevarul este ca americanii vor sa-i loveasca pe rusi sub centura, iar rusii vor reactiona prin contramasuri adecvate. Pana acum pacea s-a mentinut pe baza faptului ca ambele supraputeri militare se puteau distruge reciproc si n-ar fi existat invingatori. De asta s-au semnat tratate prin care atat rusii cat si americanii nu aveau voie sa dezvolte sisteme antiracheta.
Noi suntem intre ciocan si nicovala. Americanii vor ca rachetele termonucleare rusesti sa explodeze departe de ei, in capul romanilor sau al altor fraieri, in timp ce ii pot ataca pe rusi in relativa siguranta. Dar nici rusii nu sunt prosti si vor gasi o rezolvare la aceasta obraznicie a yankeilor.

vic 07-06-2011 - 00:50

politia rutiera rezolva cestiunea’ cu limita de viteza ..in rest laba usoara pentru cei Pro rusia si alte asemuiri’

pathfinder 07-06-2011 - 08:52

In primul rand Rusia nu mai este o superputere militara. Nici pe departe.
In al doilea rand, asta cu limitarea vitezei rachetelor e tare. Numai un rus mahmur tot timpul putea sa se gandeasca la asa ceva.
Problema este de fapt ca rusii incep sa se simta inghesuiti dinspre Europa, la nord Polonia, la sud Romania…

YAAKOV 07-06-2011 - 12:28

Ai scame in BIOS. Rusia poate oricand sa distruga viata de pe Pamant, deci este o superputere militara. Daca va fi atacata prin surprindere va riposta extrem de dur. Numai niste americani drogati si ziua si noaptea nu vor sa inteleaga chestia asta.
Americanii chiar se joaca cu focul cand se gandesc la actiuni ofensive contra Rusiei. Iar scutul antiracheta in scopul asta este instalat in Europa de Est, sa distruga rachetele termonucleare rusesti care s-ar indrepta spre Europa sa chiar SUA, cand americanii ii vor ataca pe rusi. Sa nu ne facem ca suntem prosti si nu intelegem ce clocesc americanii.

Morkova Vesela 07-06-2011 - 09:14

– Cam cu cat e bine sa limitam viteza rachetelor?
Si Radio Bucuresti raspunde:
– Ca sa fim chit, cam cat viteza tezaurului, in lei pe secunda.

Morkova Vesela 07-06-2011 - 14:17

SA MAI LASAM VITEZA ASTA! Orientarea, directia deci, este singura cum adevarat importanta. Sa fim deci politicosi, si sa le punem cum trebuie!
Pai ce, sa ne iasa vorbe ca le-am pus ca sa le pupe rusii in coada?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult