Acasa InternationalExterne Se inchid aeroporturile in Europa

Se inchid aeroporturile in Europa

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Sapte aeroporturi din Spania, trei din sudul tarii si patru din arhipelagul Canare, au fost inchise marti dimineata din cauza norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda, a anuntat organismul de control aerian, AENA.

Aeroporturile din Sevilla, Jerez si Badajoz au fost inchise la ora locala 06.00 (04.00 GMT), aceeasi masura fiind luata, de la ora locala 04.00 (03.00 GMT), pentru patru aeroporturi din Canare: doua din Tenerife, cate unul de pe insulele La Palma si La Gomera, trasmite Agerpres.
Redeschiderea lor va depinde de previziunile agentiei europene de control aerian, Eurocontrol.
Luni, evolutia norului de cenusa vulcanica deasupra spatiului aerian spaniol a impus restrictii de survol, insa niciun aeroport nu a fost inchis. Restrictiile ar putea afecta si Grecia si Turcia.  Vulcanul islandez Eyjafjallajokull  a inceput joia trecuta sa arunce din nou cantitati importante de cenusa, dupa ce eruptia sa a paralizat traficul aerian european timp de aproape o saptamana la mijlocul lunii aprilie.

Oamenii de stiinta islandezi lanseaza acum inca o ipoteza care ii va speria pe multi calatori cu avionul.Conform unor studii un alt vulcan Katla, mult mai mare decat  Eyjafjallajokull ar putea erupe in curand. Katla este mult mai activ si unii oameni de stiinta afirma ca cei doi vulcani ar putea avea o legatura.

0 comentariu

Joszi 06-04-2010 - 09:03

oare ce spume la gura ar fi facut romanii daca venea o televiziune maghiara la bucuresti sa aduca putina civilizatie in jurnalismul de dambovita?

Rasputin 06-04-2010 - 10:11

alias muaddib, etc.
Cişinău e tot Românesc. Mai bine vezi de fasciştii voştri, mîncători de ruble moscovite.

Corcodel de Parpange 06-04-2010 - 10:11

Ia o mai incet,ca nici HUNGARIA nu mai ieste ce crezi,du-te la un meci cu frady, sau coboara pe strazile si metroul din …buda …

Victor Nichitus 08-04-2010 - 18:20

}n 1992, cind am venit ]n Republica Moldova se vind din cind in cind la chioscuri, Ziarul de Iasi, apoi gata. In schimb se vedea liber TVR-ul. Cind a aparut radio Nova, primul post de radio privat din Mdl, care nu a emis nicodata nimic in limba rusa, s-a crezut ca vor fi innvestitii de la Bucuresti. Nu a fost sa fie. In schimb pina in 2000 s/au mai deschis o puzderie de posturi de radio care retransmit canale rusesti de radio. Primul post de tv privat in romana a fost Catalan TV. Prin 96 cind lucram acolo, se vorbea despre o colaborare cu Antena 1. Nu a fost sa fie.
Cind s-a deschis Pro TV am crezut cu totii ca va fi ceva de proportii, cu emisiuni locale mai multe. Nu a fost sa fie. TVR-ul cu care am colaborat o perioada nu a binevoit nici macar studiou teritorial sa isi deschida, si sa nu imi spuneti ca nu i-au lasat comunistii ca era inainte de 2001 cind au preluat controlul.
Nemultumirile existente tin de faptul ca atunci cind era greu nimeni din Romania nu a venit sa ajute jurnalistica moldovei. Ceva de genul ca nu a mincat salam din soia! Sau unde ai fost pe 21 – 22 cind se tragea in noi?
Evident ca foamea face ravagii si la Chisinau – la selectia de cadre pt Publika era inghesuiala. Si s-a adunat de peste tot, de la Moldova Suverana( ziar apropiat tuturor guvernarilo), la biroul Europa Libera. De la Euro TV(post de televiziune apropiat PPCD) la Moldova 1 (postul national de tv). Buna intrebarea pusa de voi : Cine va fi Maria Vlas in varianta moldoveneasca?

nuare bani 19-06-2010 - 10:35

Se pare ca Vantu nu are cu ce sa platesca angajatii de mai bine de o luna la publika.md

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS