Acasa InternationalExterne Se introduce pregătirea militară în şcoli. Vezi unde

Se introduce pregătirea militară în şcoli. Vezi unde

scris de M.A.
34 afisari

Bulgaria decis să introducă pregătirea militară în şcoli. Începând de anul şcolar viitor, elevii din clasele a IX-a şi a X-a vor avea câte 5 ore pe an de educaţie militară.

militari bulgari

Bulgaria introduce pregătirea militară în şcoli

Parlamentul bulgar a adoptat joi proiectul de lege pentru forţele militare care prevede introducerea unor ore de educaţie militară în şcoli, transmite Agerpres.

Ministrul apărării de la sud de Dunăre, Aniu Anghelov, a declarat că în aceste ore elevii vor învăţa care sunt obligaţiile cetăţenilor referitoare la apărarea statului, cum să acţioneze în situaţii de criză cu caracter militar, care este structura şi misiunea forţelor militare. Nu vor fi şi ore de pregătire practică, a precizat ministrul.

Legea mai prevede că armata bulgară va dispune de 3.500 de rezervişti recrutaţi în mod voluntar, a indicat ministrul Anghelov. Studenţii de la universităţile civile vor avea posibilitatea să se înscrie la cursuri militare, dacă doresc. Ministerul Apărării va organiza astfel de cursuri şi pentru ceilalţi cetăţeni care doresc să primească un grad militar. Rezerviştii vor primi un salariu anual de circa 500 euro. Aceştia vor fi angajaţi pe baza unui contract de 5 ani care ar putea fi prelungit.

1 comentariu

Pertinax de Montcrabeau 23-02-2012 - 18:52

O hotarire corecta.

Diferenta fata de Romania?
Bulgarii sunt condusi de oameni care tin la tara lor.
Romania? condusa de dusmanii poporului Roman.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS