Acasa InternationalExterne Se uneste Coreea?

Se uneste Coreea?

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Seulul trebuie sa se pregateasca de reunificarea Peninsulei Coreea, a declarat marti ministrul unificarii sud-coreean Hyun In-Taek, calificând recentul atac nord-coreean asupra unei insule apartinând Republicii Coreea drept „cea mai proasta alegere” a regimului de la Phenian, informeaza agentia Yonhap.


 „Pregatirea pentru reunificare a devenit pentru Coreea de Sud sarcina primordiala”, iar acest an ar trebuie sa fie unul „de cotitura” pentru regiune, a adaugat oficialul sud-coreean, cu ocazia unui seminar organizat la Seul. „Trebuie sa afirmam valorile libertatii, ale drepturilor omului si democratiei, virtutile economiei de piata si sa preluam initiativa de a decide asupra viitorului Peninsuslei Coreea”, conform aceleiasi surse.

 

Telegrame diplomatice americane dezvaluite de WikiLeaks indicau ca Hyun i-a declarat anul trecut emisarului american în regiune Kurt Campbell ca sansele ca liderul nord-coreean Kim Jong-Il sa traiasca mai mult de 2014 sunt foarte mici. În aceasta perspectiva, guvernul sud-coreean si cel american trebuie sa actioneze rapid pentru realizarea unificarii Peninsulei Coreea, aprecia diplomatul de la Seul, transmite Agerpres. Potrivit aceleiasi surse, un fost adjunct al ministrului de externe sud-coreean opina anul trecut ca RPDC „s-a prabusit din punct de vedere economic” si se va „prabusi din punct de vedere politic”, la cel mult trei ani dupa moartea liderului nord-coreean.

0 comentariu

Golan1.4 27-04-2010 - 18:03

mai bine dadeai linku direct cu 4tuning ca e pe site la ei de o sapt aproape!! Copy+paste. BV

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult