Acasa InternationalExterne Secretar de stat din Guvernul României demisionează la Chişinău

Secretar de stat din Guvernul României demisionează la Chişinău

scris de M.A.
17 afisari

Secretarul de stat din Guvernul României Eugen Tomac a organizat vineri o conferinţă de presă la Chişinău, pentru a anunţa că demisionează.

Eugen Tomac si EBA

Eugen Tomac si EBA

Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a spus că demisionează, ca urmare a schimbării guvernului de la Bucureşti. Eugen Tomac a precizat că, din moment ce formaţiunea din care face parte (PDL) a trecut în opoziţie, i se pare firesc să facă acelaşi lucru. Eugen Tomac a lăsat să se înţeleagă că va demisiona în următoarele zile, transmite corespondentul Agerpres.

“Chiar dacă nu voi mai fi secretar de stat în perioada imediat apropiată, voi rămâne aproape de românii din Republica Moldova, voi încerca să contribui la tot ceea ce consider că este firesc şi necesar ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să se cunoască cât mai bine”.

“Sper ca actualul guvern să continue proiectele începute de către guvernele Boc şi Ungureanu, ţinând cont că recent a avut loc şi prima şedinţă ale guvernelor României şi Republicii Moldova. Sper ca proiectele să fie continuate şi nu văd motive de ce ar exista o altă abordare faţă de Republica Moldova. Pentru România relaţia cu Republica Moldova reprezintă o prioritate”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac a fost numit, în 2006, responsabil pentru relaţiile cu românii de pretutindeni în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, funcţie deţinută până în luna ianuarie 2009. În luna noiembrie 2008, a candidat la alegerile parlamentare, în circumscripţia 43 pentru românii din diaspora, colegiul 2, pentru funcţia de deputat în legislativul de la Bucureşti.

În ianuarie 2009, a fost numit secretar de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Ca urmare a înfiinţării Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, instituţie cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al primului-ministru, Eugen Tomac este numit secretar de stat pentru românii de pretutindeni la data de 26 ianuarie 2010.

1 comentariu

urbos 11-05-2012 - 17:53

Du-te unde a-ntarcat mutu iapa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult