Acasa InternationalExterne Secretarul general al NATO în vizită la Tbilisi

Secretarul general al NATO în vizită la Tbilisi

scris de Ziua Veche
28 Afisari

.Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a sosit joi seara într-o vizită la Tbilisi, urmând ca vineri să poarte convorbiri cu autorităţile georgiene şi să inaugureze o reprezentanţă oficială a Alianţei Nord-Atlantice în capitala georgiană, transmite Agerpres.


Vizita şefului NATO este percepută la Tbilisi ca o dovadă de susţinere din partea Alianţei a integrităţii Georgiei – ţară ce s-a aflat în august 2008 într-un conflict cu Rusia în urma căruia a pierdut controlul asupra regiunilor ei separatiste Abhazia şi Osetia de Sud – precum şi un pas important pe drumul aderării acestei foste republici sovietice în organizaţia nord-atlantică.

‘Vizita secretarului general al NATO este foarte importantă pentru Georgia şi este o dovadă de susţinere a integrităţii teritoriale şi suveranităţii ţării noastre’, a declarat vicepremierul georgian Georghi Baradmize. ‘Secretarul general şi Alianţa susţin procesul aderării Georgiei la Alianţă, această problemă şi alte aspecte privind colaborarea dintre Georgia şi Alianţă urmând să fie discutate la întâlnirile pe care Anders Fogh Rasmussen le va avea la Tbilisi’, a adăugat vicepreşedintele.

La rândul său, ministrul adjunct de externe georgian Ghiga Bokeria a declarat că vizita lui Rasmussen este ‘un semnal că, la summitul NATO de la Lisabona, Georgia rămâne unul din subiectele actuale pentru Alianţă’. ‘La Tbilisi se deschide o reprezentanţă NATO, este de fapt o ambasadă, ceea ce înseamnă un pas important pe drumul integrării ţării în Alianţă. Aderarea la NATO a fost şi rămâne una din priorităţile politicii externe a Georgiei’, a subliniat diplomatul georgian.

În cursul zilei de vineri, Rasmussen va avea convorbiri la Tbilisi cu preşedintele georgian Mihail Saakaşvili, cu ministrul de externe Grigol Vaşadze, cu premierul Nikoloz Gilauri, cu alte oficialităţi georgiene.

Moscova, invitată oficial să participe la summitul NATO din noiembrie de la Lisabona, urmăreşte cu atenţia vizita secretarului general al Alianţei în Georgia. Ziarul rus Nezavisimaia Gazeta scria recent că vizita lui Rasmussen într-o ţară care nu este membră a NATO are, în primul rând, o rezonanţă politică şi depăşeşte cadrul obiectivelor anunţate oficial, mai ales în contextul politicii pe care SUA o promovează faţă de Georgia şi al situaţiei generale din Caucazul de Sud.

0 comentariu

Cristiana-Riana 21-04-2010 - 18:00

Multumim,la fel de interesant ca in fiecare zi!:)

cat woman 21-04-2010 - 21:24

imi plac articolele dvs. felicitari!

maria 22-04-2010 - 04:59

Correggio a fost un artist sofisticat si pretentios: tablourile sale constituie sinteze remarcabile de tehnici si elemente de compozitie
a fost ucenic printre manieristi, dar si un novator care a anticipat stilurile rococo si baroc, iar opera sa a fost apreciata la adevarata valoare abia in perioada romanticilor.
multumim cristian ca ne dai posibilitatea sa mai regasim si noi unele din cele mai impresionante colectii de arta

elena 24-04-2010 - 07:39

Uite, de pictorul asta stiam…in sfarsit …dupa lupte seculare…dar a fost frumos sa-l regasesc!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS