Acasa InternationalExterne UPDATE – Sediul Ambasadei României de la Paris luat cu asalt de românii care nu au putut vota

UPDATE – Sediul Ambasadei României de la Paris luat cu asalt de românii care nu au putut vota

scris de A.B.
5 afisari

UPDATE – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a declarat, duminică seara, că pe lângă românii de bună credință, care nu au putut vota la secțiile de votare din unele ambasade și au protestat pentru acest lucru, au fost și „provocatori care încearcă să forțeze lucrurile”.

Mai multe zeci de alegători au pătruns cu forța, duminică seară, cu foarte puțin timp înainte de închiderea urnelor, în Ambasada României la Paris pentru a putea vota, în condițiile în care, potrivit Legii Electorale, după ora 21.00, votul este permis persoanelor aflate în interiorul secției de votare, transmite RFI.

Zeci de alegători au intrat cu FORŢA în Ambasada din Paris

Zeci de alegători au intrat cu FORŢA în Ambasada din Paris

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț, a anunțat în cursul serii că după ora 21.00 vor vota doar alegătorii care se află în secție. El a făcut cunoscut că au existat solicitări de prelungire a procesului de votare după ora 21.00 în mai multe secții de votare din străinătate.

‘Legea, la articolul 46, este clară. La ora 21.00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea sălii unde se votează. Alineatul 2) prevede că alegătorii care la ora 21.00 se află în sala în care se votează pot să își exercite dreptul de vot’, a precizat Muhuleț.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult