Acasa InternationalExterne Sediul Bisericii Catolice din Bruxelles perchezitionat de politie

Sediul Bisericii Catolice din Bruxelles perchezitionat de politie

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Politia belgiana a perchezitionat, joi, sediul Bisericii Catolice din aceasta tara in urma acuzatiilor de abuzuri sexuale impotriva minorilor lansate la adresa clericilor, a anuntat un purtator de cuvant al Parchetului din Bruxelles, citat de Mediafax.


“Intr-un dosar recent, Parchetul a fost informat de acuzatii care denunta abuzuri asupra minorilor comise de un anumit numar de clerici”, a explicat purtatorul de cuvant Jean-Marc Meilleur. Politistii au perchezitionat localurile arhidiocezei Malines-Bruxelles, situata in Malines (la nord de Bruxelles), “pentru a dovedi sau infirma aceste acuzatii”, a adaugat Meilleur, fara a oferi alte detalii. Arhidioceza Malines-Bruxelles este resedinta Bisericii Catolice din Belgia. Arhiepiscopul sau este de la inceputul anului Andre-Joseph Leonard, acesta avand si functia de primat al Belgiei si presedinte al Conferintei episcopilor din aceasta tara. Dupa Irlanda, Germania, Statele Unite sau Austria, Biserica belgiana a fost implicata la sfarsitul lui aprilie în scandalurile de pedofilie, episcopul de Bruges prezentandu-si demisia. Acesta a recunoscut ca a abuzat pentru o perioada lunga de timp un minor din anturajul sau in anii ’80. De la dezvaluirea acestei afaceri, urmate de depunerea mai multor plangeri la o comisie independenta care se ocupa de tratatarea abuzurilor in Biserica, monseniorul Leonard a promis o politica de toleranta zero. In mai, episcopii belgieni si-au cerut scuze victimelor preotilor, “atat pentru agresiune”, cat si pentru tacerea responsabililor Bisericii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult