Acasa InternationalExterne Seful Parlamentului European vine in Romania

Seful Parlamentului European vine in Romania

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Jerzy Buzek, presedintele PE, va efectua o vizita la Bucuresti in perioada 11 – 12 aprilie, in cadrul careia se va intalni cu presedintele Traian Basescu, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, premierul Emil Boc si cu ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Conform EurActiv, zilele acestea Guvernul lucreaza intens la un proiect de lege prin care sa i se permita Parlamentului de la Bucuresti sa aiba un rol mai mare in PE, in negocierile duse de Romania pe marginea diferitelor decizii care o afecteaza, avand in vedere faptul ca, potrivit unui studiu recent, parlamentarii romani, alaturi de cei spanioli si maltezi nu au trimis nici o luare de pozitie cu privire la marile teme dezbatute de legislativul de la Bruxelles. Tratatul de la Lisabona, care a intrat in vigoare in luna decembrie a anului trecut, permite parlamentelor nationale sa aiba un rol sporit in procesul decizional la nivel european.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult